Het Kerstens molentje stroomt

0225855_Kerstens_Molentje_2.JPG
.

EERBEEK – Na enorm veel inspanning van de beekruimers, zoals de vrijwilligers van het IVN Eerbeek e.o. genoemd worden, was het op 30 maart zover : het water van de Gravinnebeek stroom over het het oude watervalletje Het Kerstens Molentje. Het was een echte mijlpaal, want het was 25 jaar geleden dat het sprengenwater voor het laatst over het watervalletje gestroomd heeft.
Vanaf 2016 zijn de beekruimers druk bezig geweest om de Gravinnebeek weer watervoerend te maken. Zij streefden er naar om het water over het watervalletje heen te laten stromen en dan onder het bruggetje door te laten bezinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.