Herdenking op Heiderust

0225779_4_Mei_bloemen.jpg
.

RHEDEN – Op zaterdag 16 april is het 77 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, is er op woensdag 13 april om 10.00 uur een bijeenkomst op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust in Rheden aan de Lentsesteeg 21. Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Senioren Orkest en het college van B&W van de gemeente Rheden zijn hier aanwezig om alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen te herdenken en te eren. Een aantal kinderen draagt een gedicht voor en locoburgemeester Dorus Klomberg houdt een toespraak. Daarna worden er kransen gelegd en volgt een defilé langs de monumenten. Voor en na de plechtigheid speelt het Rhedens Senioren Orkest. Na de herdenking is er een informeel samenzijn, waarbij kinderen en veteranen elkaar kunnen ontmoeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.