Extra eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens Brummen

0226213_geld.jpg
.

BRUMMEN – Huishoudens met een laag inkomen in de gemeente Brummen krijgen een eenmalige energietoeslag. Het gaat om een bedrag van 800 euro. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

Eind vorig jaar besloot de regering geld beschikbaar te stellen om huishoudens te helpen bij het betalen van een hogere energierekening. “De energieprijzen zijn afgelopen maanden hard gestegen, waardoor veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt zijn aan de energierekening,” licht wethouder Cathy Sjerps toe. “Eerder besloot het kabinet al om de energiebelasting te verlagen. Dat ziet iedereen terug op de energierekening. Per huishouden scheelt dat op jaarbasis zo’n 400 euro. Voor een huishouden met een inkomen tot 120 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm is dit onvoldoende. Daarom is er voor deze groep nu een extra tegemoetkoming: de eenmalige energietoeslag. De voorwaarden van deze regeling waren tot dusver niet helder. Maar inmiddels is dit wel het geval en doen wij onze best om dit zo snel mogelijk te regelen.”

Voor de toeslag komen inwoners in aanmerking die 21 jaar of ouder zijn en zelfstandig in de gemeente Brummen wonen. Ook moet men beschikken over een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning. De inkomensgrens is dus 120 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Buiten de regeling vallen studenten die studiefinanciering ontvangen en inwoners die in een zorg- of verpleeginstelling of een instelling voor beschermd of begeleid wonen verblijven.
De gemeente Brummen maakt dit bedrag eenmalig automatisch over aan inwoners die een uitkering ontvangen en dus bij de gemeente in beeld zijn. Inwoners die deze compensatie niet automatisch krijgen, kunnen deze zelf aanvragen.

www.brummen.nl/energietoeslag

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.