Eerste ALV voor DoesWatt

DOESBURG – Na bijna twee jaar achter de schermen te hebben gewerkt, hield energie-coöperatie DoesWatt onlangs haar eerste Algemene Ledenvergadering. De meer dan dertig aanwezigen werden verwelkomd in het Jongerencentrum 0313. Deze locatie was zeker niet zomaar gekozen, er liggen namelijk zonnepanelen van DoesWatt op het dak van het Jongerencentrum, net als op twee andere daken in Doesburg (op de stadswerf en op het dak van een boerderij aan de Eekstraat).

De vergadering werd georganiseerd door het bestuur van DoesWatt samen met de overige leden van de kerngroep, die aan het begin van de coronatijd deze energie-coöperatie heeft opgezet. Monique Dirven leidde de vergadering in goede banen. Voorzitter Paul van Rheenen nam de leden mee in de missie, visie en activiteiten van DoesWatt.
Natuurlijk werd ook het Zonneproject besproken. Door hun geld en krachten te bundelen, hebben de leden van DoesWatt die zich aansloten bij het Zonneproject al daadwerkelijk zonne-energie opgewekt. Het dak van het Jongerencentrum wordt binnenkort aangesloten. Op de website www.doeswatt.nl is de totale hoeveelheid energie die op de andere daken wordt opgewekt al realtime zichtbaar.
Onder leiding van Anna Pietersma werden ideeën uitgewisseld over welke activiteiten DoesWatt allemaal (nog meer) zou kunnen doen. Op dit moment heeft DoesWatt al energiecoaches door Agem laten opleiden die bij inwoners van Doesburg gratis komen adviseren over de besparing van hun energieverbruik.

Ook leden die niet meedoen aan een energieproject zijn van harte welkom bij DoesWatt. In de toekomst gaat DoesWatt graag met nog meer projecten en activiteiten bijdragen aan de energietransitie in Doesburg.

Foto: Hemke de Weijs

www.doeswatt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.