Een nieuwe lente voor Buurttuin Zwarteweg in Rheden

0226051_Klusochtend_Buurttuin.jpg
.

RHEDEN – Giel Bongers en Mieke Hendriks, initiatiefnemers van de Buurttuin Zwarteweg in Rheden, verhuisden afgelopen zomer naar Limburg. De buurttuin dreigde te verwilderen, maar gelukkig is er weer een nieuw team gevonden dat de kar wil trekken.
Samen met de gemeente en Incluzio stelden de vrijwilligers een tuinplan op dat het beheer wat eenvoudiger gaat maken en de buurttuin nog aantrekkelijker voor picknickende buurtgenoten. Via de Ik-buurt-mee-actie willen Greetje Wallet en Thea Andreae, twee van de vijf nieuwe coördinaten in het team Buurttuin, bonnen inzamelen voor twee middelhoge notenbomen en twee picknicktafels neer te zetten: “Dan kunnen we komende zomer lekker in de schaduw pauzeren.”
Elke zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur zijn er twee coördinatoren aanwezig. Iedereen die wil komen helpen, is van harte welkom. Er zijn klusjes voor eenieder, variërend van hout in de lijnolie zetten, tot onkruid verwijderen, planten opkuilen en bessen aanbinden. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel en kan via de www.facebook.com/zwarteweg6 , waar ook het meest recente nieuws te vinden is. Inmiddels zijn er ook op andere dagen al een paar mensen vrijwillig bezig in de tuin. De ingang van de Buurttuin is aan de Zwarteweg, vlak achter snackbar Oranje.

Foto: Tijdens NLdoet namen een stuk of vijftien buurtbewoners de Buurttuin grondig onder handen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.