Geannuleerd: Marieke Lucas Rijneveld signeert in Velp

0226049_Marieke_Lucas_Rijneveld_Keke_Keukelaar.jpg

VELP – Marieke Lucas Rijneveld, schrijver van het Boekenweekessay, over het thema Eerste Liefde is dinsdag 12 april in Velp te gast bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Toegang is vrij, reserveren niet nodig.

Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut, en in Spaanse, Italiaanse en Duitse vertaling uitkwam. In 2019 verscheen de bundel Fantoommerrie, die bekroond werd met de Ida Gerhardt Poëzieprijs en eveneens in het Italiaans en Duits werd vertaald.

In 2018 publiceerde Rijneveld het romandebuut, De avond is ongemak. Het boek oogstte uitzonderlijk veel lof. De vertaling verschijnt in 39 landen. The Discomfort of Evening, in vertaling van Michele Hutchison, werd bekroond met de International Booker Prize 2020. In datzelfde jaar verscheen de wederom bejubelde roman Mijn lieve gunsteling, die op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs stond en de F.Bordewijk-prijs toegekend kreeg. Inmiddels heeft deze roman zijn weg gevonden naar 14 andere taalgebieden. Begin 2022 verschijnt de dichtbundel Komijnsplitsers en in maart 2022 tekent Rijneveld voor het Boekenweekessay, Het warmtefort, waarin het Boekenweekthema Eerste liefde een belangrijke rol speelt.

De bijeenkomst is dinsdag 12 april tussen 15.00 en 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.