Wie wil er wandelend zwerfvuil rapen met Anne José?

0221538_Anne_Jose_van_der_Kolk_edt.jpg

RHEDEN – Anne José van der Kolk uit Rheden zoekt mensen die samen met haar willen ‘plandelen’. Plandelen? Samen een wandeling maken en onderweg zwerfvuil rapen. De term is een samentrekking van het Zweedse woord ‘plocka’ (zoveel als verzamelen) en wandelen.

Anne José is zelf al meer dan een jaar aan het ploggen – al joggend zwerfvuil rapen. “Ik kom heel veel zwerfvuil langs wegen en paden tegen. Dat vind ik heel erg jammer, want dat is niet goed voor de natuur”, vertelt ze. Daarom heeft ze het plan opgevat om dit samen met anderen te gaan doen. “Het lijkt mij zo gezellige om elke maand met een leuk groepje mensen te gaan plandelen. Ik zoek mensen die dit eens per maand samen met mij willen doen. Het gaat dan vooral om klein afval, dat je al wandelend in een vuilniszak mee kunt nemen.”
Daarnaast wil Anne José tijdens NLdoet op zaterdag 12 maart een opruimactie houden. Dit doet ze samen met Martine Spruijt, die dit al eerder heeft gedaan op de Landelijke Opschoondag. “Dan gaat het ook om groot afval en helpt de gemeente mee om dit af te voeren. Help jij ook mee? Vele handen maken licht werk!”, roept Anne José op. Deze actie is van 10.00 tot 12.00 uur. Verzamelen is bij de pomp, de actie wordt gestart met een kop thee of koffie. Om 12.30 uur verzorgt Incluzio Rheden een lunch voor alle vrijwilligers. Het is handig als de deelnemers zelf handschoenen en een veiligheidshesje hebben.
Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden (in verband met de lunch liefst voor 1 maart), kan contact opnemen met Martine Spruijt via rhedenschoon@gmail.com of tel. 06-43834214.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.