Stemwijzer, vlogs en verkiezingsmarkt

0222246_stemmen.jpg
.

RHEDEN – Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2022. In aanloop daar naartoe zijn er verschillende activiteiten om inwoners van de gemeente Rheden hierover te informeren.

Via de stemhul op www.mijnstem.nl/rheden kunnen inwoners van de gemeente Rheden ontdekken welke politieke partij het beste bij hen past. Bij het maken van de stemhulp is geïnventariseerd welke thema’s er spelen op lokaal niveau en welke plannen de partijen hebben. Met stellingen over gemeentelijke thema’s krijgen inwoners snel inzicht in partijstandpunten. De stellingen in de stemhulp laten ook zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen.
Jongeren die voor het eerst mogen stemmen, ontvangen een brief van de burgemeester met een oproep om vooral te gaan stemmen. In zeven vlogs roept burgemeester Carol van Eert inwoners op te gaan stemmen.
Het Arentheem College houdt van woensdag 9 maart tot en met dinsdag 15 maart een verkiezingsmarkt. De exacte data en tijden zijn nog niet bekend.
Op zaterdagmiddag 12 maart vindt er een verkiezingsmarkt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Dieren. De lijsttrekkers zijn uitgenodigd voor deelname aan het dialoogspel ‘Terra Nova Minimaatschappij’ om hun standpunten te verdedigen en met de inwoners in gesprek te gaan.
Op woensdag 16 maart is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom in de aula van Het Rhedens aan de Doesburgsedijk 7 in Dieren om live de verkiezingsuitslag mee te maken. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

www.rheden.nl/verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.