Rhedense politici op pad met Fietsersbond langs knelpunten

0222329_fietsbond.JPG
.

GEM.RHEDEN – Zaterdag 26 februari heeft de Fietsersbond Rheden-Rozendaal twee fietstochten gehouden in de gemeente Rheden. Onder de noemer ‘Ervaar Dieren en Velp op de fiets’ gingen zij samen met raadsleden en kandidaten van politieke partijen uit de gemeente Rheden op pad om de fietsinfrastructuur te bekijken en om op de fiets te ervaren wat er beter kan.

“De opkomst was overweldigend”, vertelt Freek ten Brinke van Fietsersbond Rheden- Rozendaal. De bond nodigde alle politieke partijen uit om zelf op de fiets te ervaren hoe het gesteld is met de veiligheid voor fietsers binnen de gemeente. Een groot deel van de partijen gaf gehoor aan de uitnodiging en stapte zaterdag op de fiets.
De groep fietste langs verschillende knelpunten binnen de gemeente. De oversteek van de Parkstraat naar de Emmastraat in Velp was daar één van. “Dit punt is voor velen een onoverzichtelijke en onveilige situatie. Er zijn zelfs mensen die dit punt op drukke momenten vermijden.” In Dieren was bijvoorbeeld de situatie rondom de Traverse een punt van aandacht voor de groep. “De stoplichten zijn hier niet goed afgesteld en dit zorgt voor veel verwarring”, aldus Ten Brinke. Ook het Callunaplein lag op de route van fietstocht.
Maar niet alleen huidige onveilige situaties werden tijdens de fietstocht onder de aandacht gebracht. “We zijn in Velp gestart bij het ziekenhuis waar in de toekomst 700 nieuwe woningen worden gebouwd. Wij vinden het belangrijk dat er al in een vroeg stadium wordt nagedacht over de fietsveiligheid.”

De aanwezige politici vonden de fietstocht erg leerzaam volgens Ten Brinke. “We hebben na afloop nagepraat en zij waren heel positief. Zij vonden het leerzaam en een mooie manier om in gesprek te gaan met bewoners en belangengroepen.” Ten Brinke hoopt dat de politici de ervaringen meenemen en uiteindelijk zorgen voor meer fietsveiligheid in de gemeente. “We willen mensen graag op de fiets krijgen, maar dat moet wel veilig kunnen.”
Voor mensen boven de 70 en ouders met kinderen is veiligheid een reden om de fiets te laten staan en de auto te gebruiken. Door duidelijke fietspaden, 30 kilometerzones in dorpen en een goede afstelling van fietspaden, zorgen we ervoor dat de auto’s vaker blijven staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.