Mode en natuur bij Filmhuis Dieren

0224704_Haute-Couturest3jpgsd-low.jpg
.

DIEREN – Het Filmhuis Dieren draait de komende week twee films. Vrijdag 1 april is het drama Haute Couture te zien. Dinsdag 5 april wordt Silence of the Tides vertoond. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Theothorne in Dieren.

Haute Couture draait om Esther, die carrière heeft gemaakt bij Dior, en Jade, die een inkijkje in de chique modewereld krijgt. Ze laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, zolang je elkaar helpt en kansen biedt. Esther werkt aan haar laatste collectie bij Dior voordat ze met pensioen wordt gestuurd. Op een dag wordt haar tas gestolen door de 20-jarige Jade, die haar dagen verveeld doorbrengt in de buitenwijken van Parijs. Als Jade de inhoud van de tas ziet, krijgt ze spijt en besluit de tas terug te brengen. Esther grijpt de kans om haar aanstaande pensioen te vergeten en neemt Jade onder haar vleugels. Ze ziet in Jade een veelbelovend talent en is vastbesloten haar een toekomst te bieden.

Silence of the Tides is een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.