Gratis compost voor inwoners van Rheden

0223893_Compost.jpg
.

Gratis compost voor inwoners van Rheden

VELP / DIEREN – Inwoners van de gemeente Rheden mogen zaterdag 26 maart gratis compost afhalen als dank voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Dit kan tussen 10.00 en 12.00 uur op de parkeerplaats bij sportpark Overhagen aan Biljoen in Velp en bij de gemeentewerf aan de Meidoornlaan 2 in Dieren. Wie compost komt halen, dient wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger mee te nemen.
Compost is goed voor de tuin, omdat het grond op een natuurlijke manier verbetert. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het regelt de wijze waarop water in een bepaald gebied zich verplaatst en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren is goed voor het milieu. Het GFT wordt nuttig hergebruikt. Bovendien is compost een veenvervanger in potgrond, zodat er minder veengrond hoeft te worden afgegraven. Tot slot bespaart composteren geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.