Gouden Schaapscheerdersfeest in Loenen

0224281_22FotoSchapen.JPG
.

LOENEN – Na twee jaar afwezigheid komen de schapen uit de Loenermark met herder Arjen Daalhuisen op zaterdag 4 juni weer naar het centrum van Loenen. Het wordt dit keer een bijzonder feest, omdat het evenement voor de vijftigste keer wordt gehouden. Een gouden feest dus, waarbij de 150 heideschapen ambachtelijk met de scheerdersschaar van hun wollen jasje worden ontdaan. Zo’n twaalf scheerders komen er speciaal voor naar Loenen.
Het publiek kan het scheren uitvoerig bekijken, maar er is nog veel meer te zien. Oude ambachten zullen er zijn, maar ook kraampjes met leuke artikelen en muziek van de boerenkapel.
Het feest vindt plaats aan de Groenendaalseweg, op de weide waar jaarlijks ook de Loenens kermis wordt gehouden. Er wordt door de Stichting het Loenens Heideschaap nog hard gewerkt om er een uniek jubileumfeest van te maken. Het bestuur heeft het streven om de toegang tot dit feest gratis te houden, ook op de nieuwe locatie. Om dit te kunnen bekostigen, worden er in de maanden april en mei huis-aan-huis loten verkocht. Er zijn mooie prijzen mee te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.