Eerbeek Schoon aan de slag op Opschoondag

0223327_opruimen.jpg
.

Eerbeek Schoon aan de slag op Opschoondag

EERBEEK – Zaterdag 19 maart is het landelijke Opschoondag en de vrijwilligersgroep Eerbeek Schoon doet daar natuurlijk aan mee. “Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner het is, hoe schoner we het houden. Elke verpakking die wordt opgeruimd telt”, aldus de vrijwilligers. De groep gaat aan de slag in het centrum van Eerbeek om het dorp een fris gezicht te geven en het voorjaar goed te starten. De gemeente Brummen zorgt voor vuilniszakken, prikstokken, handschoenen en een ring om de vuilniszak in te hangen. De start is om 10.00 uur met een kop koffie op het Stuijvenburchplein. Rond 12.30 uur wordt de actie afgesloten. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op Facebook of via eerbeek_schoon@outlook.com.

De vrijwilligers van Eerbeek Schoon zetten zich samen in tegen zwerfvuil. Een fris opgeruimde omgeving heeft een enorme impact en de groep is ervan overtuigd dat Nederland in 2030 voor 100 procent vrij van zwerfafval kan zijn. “Dat betekent dat iedereen al het afval op de juiste manier weggooit, grondstoffen worden hergebruikt en de opruimkosten minimaal zijn. Als iedereen meedoet, krijgen we het voor elkaar. Nederland Schoon is de partij die verbindt, verdiept, faciliteert en motiveert”, aldus Eerbeek Schoon. De groep is nog op zoek naar een vrijwilliger die thuis is in Facebook, Instagram en e-mail en wil helpen bij de promotie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.