Drie films bij Filmhuis Doesburg

0222050_Film_-_projector.jpg
.

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week drie films. Op woensdag 2 maart draait Do Not Hesitate. Vrijdag 4 en woensdag 9 maart is de Franse film Deux te zien. Op zondag 6 maart wordt The Quest for Tonewood vertoond. Alle films beginnen om 19.30 uur en zijn te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

Do Not Hesitate speelt zich af in een onbenoemd oorlogsgebied in het Midden-Oosten. Tijdens een vredesmissie komt een militair voertuig door pech tot stilstand midden in het oorlogsgebied. Na de verdwijning van hun superieur blijven drie soldaten achter om het militaire voertuig te bewaken. Een ontmoeting met een Arabisch jongetje loopt volledig uit de hand en escaleert in een vooral mentaal gevecht, dat de levens van de drie soldaten voor altijd zal veranderen. Do Not Hesitate laat zien hoe stress, veroorzaakt door onoverzichtelijke omstandigheden en reëel gevaar alle goede bedoelingen versluiert.

Deux vertelt het verhaal van weduwe Madeleine. Zij had al een relatie met Nina had toen ze nog getrouwd was met de vader van haar dochter Anne. Achter gesloten deuren kunnen de geliefden zijn wie ze willen zijn, maar Nina wil verhuizen naar een ander oord, waar Madeleine haar dochter en schoonzoon niet meer voor de gek hoeft te houden. Dan wordt Madeleine getroffen door een heftige beroerte en moet Nina weer de rol van buurvrouw spelen.

The Quest for Tonewood is een documentaire over de zoektocht naar het ideale hout voor de bouw van de Janine Jansen-viool. Vioolbouwer Gaspar Borchart wil voor de violiste een eigen viool bouwen. Hij gaat daarbij op zoek naar het juiste hout. Leert van houthakkers en boswachters hoe hij hout moet beoordelen en experimenteert met hout dat lang in het water heeft gelegen. Aanvankelijk is hij op zoek naar hout in Noord-Italië en de Balkan, maar Borchart vond de ideale esdoorns in een moeilijk bereikbaar gebied in Bosnië.

www.filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.