Doesburg maakt zich klaar voor Oekraïense vluchtelingen

0223494_vlag_oekraine.jpg
.

DOESBURG – De groep Doesburgvooroekraïners houdt zaterdag 19 maart om 14.00 uur een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden afspraken gemaakt over de hulp die diverse inwoners van de stad hebben aangeboden aan Oekraïense vluchtelingen.

Afgelopen week heeft in Regiobode een uitnodiging gestaan aan de inwoners van Doesburg en omgeving om zich te melden bij doesburgvooroekraïners@gmail.com om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Wie zich op dat e-mailadres meldt, krijgt een link naar een vragenlijstje toegestuurd, waarmee dit burgerinitiatief het hulpaanbod in kaart brengt.
Doesburgvooroekraïners werkt nauw samen met de gemeente Doesburg, die naar hetzelfde email-adres verwijst. De gemeente Doesburg neemt de coördinatie van opvanglocaties op zich. De initiatiefnemers zullen een ondersteunende rol spelen bij de coördinatie van de verdere ondersteuning.

In samenwerking met onder andere de gemeente Doesbrug en Vluchtelingenwerk wordt daarom op zaterdag 19 maart om 14 uur een bijeenkomst gehouden aan de Zandbergstraat 15. Ook Loes van der Meijs zal aanwezig zijn in haar functie van burgemeester en bestuurder van de veiligheidsregio. Tijdens deze bijeenkomst worden verdere afspraken gemaakt over de inzet van de geboden hulp. Iedereen, of men zich nou al heeft opgegeven of niet, is welkom om mee te denken hoe Oekraïense vluchtelingen huisvesting en andere praktische hulp kan worden geboden. Ook op de bijeenkomst kan iedereen zich natuurlijk nog aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.