Dit weekend familiekermis in Velp

0224658_Jumbo_-_detail.jpg
.

VELP – “Eindelijk weer schateren in de botsautootjes, eindelijk weer joelen in de draaiende bank en eindelijk weer romantisch knuffelen in de ouderwetse rups”, zegt voorzitter Gety Hengeveld van Stichting Velp voor Oranje. Van donderdag 31 maart tot en met zondag 3 april houdt de Velpse Oranjevereniging weer de traditionele Oranjekermis in het centrum van het dorp op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. De kermis is al die dagen open van 13.00 tot 23.00 uur.

Er zijn weer allerlei leuke attracties te vinden op de Velpse kermis. Zo is er onder andere een attractie met vrolijk gekleurde olifanten, een enorme trampoline, een familie-achtbaan, draaimolen en ballen gooien. Ook de nostalgische oliebollenkraam ontbreekt niet.
Behalve dat het gezelligheid brengt in het dorp, is de kermis de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. “Zonder kermis geen Koningsdag”, vertelt Hengeveld. “Geniet dus nu van de kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp.”

Op alle Velpse en Rozendaalse scholen zijn kortingsmuntjes uitgedeeld voor de kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. Een ander cadeautje is dat alle jonge en oudere mensen met een beperking via Siza zijn uitgenodigd om vrijdagmiddag 1 april van 13.00 tot 15.00 uur gratis de kermis te bezoeken. Ook thuiswonende gehandicapten zijn van harte welkom. Burgemeester Carol van Eert zal hen om 14.00 uur officieel begroeten en daarna velen van hen begeleiden in de diverse kermisattracties. Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein gaan hier ook bij helpen. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank en krijgen alle deelnemers een presentje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.