De Arend ingericht als kunstzaal

0222083_De_Arend_Ina.jpg
.

DOESBURG – Tijdens de Culturele Zondag is de historische boekdrukkerij De Arend in Doesburg geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Beide ruimten zijn dan ingericht met diverse vormen van kunst. Zowel schilderijen, aquarellen, pentekeningen en etsen als bijzondere druksels versieren de wanden. Tevens vindt er een voorjaarsuitverkoop plaats.
De Arend zal zondag voornamelijk drukken op een spectaculaire proefpers van een krantenbedrijf uit 1900. Houten letters van zo’n 150 jaar oud zijn de basis voor deze druksels in twee kleuren. Het papier dat ervoor gebruikt wordt, komt uit Venetië. Eigenaar Arie Niks vertelt ter plekke wat daar zo bijzonder aan is.
De Historische Boekdrukkerij De Arend bevindt zich aan de rand van de oude historische binnenstad van Doesburg aan de Burg. Nahuyssingel 28. Dit museum is ook op de dinsdag- en woensdagmiddag open. In overleg is de drukkerij ook op andere momenten te bezoeken. De toegang is gratis.

www.boekdrukkerijdearend.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.