Business & Shopping: Slagerij van der Horst gaat werken vanuit Eerbeek

0222173_Gert_Jan_van_der_Horst.jpg
.

DIEREN – Slagerij van der Horst sluit per 1 maart de vestiging in Dieren. Dat wil niet zeggen dat slager Gert-Jan van der Horst het rustiger aan gaat doen. “We hebben grootse plannen voor ons bedrijf in Eerbeek en gaan vanuit één locatie verder.”

De familie Van der Horst, die al jarenlang een succesvolle slagerij runt in Eerbeek, nam een aantal jaar geleden de slagerij in Dieren over van de familie Molenaar. “Ons bedrijf is de afgelopen 15 jaar gegroeid van 22 naar 50 medewerkers. Daar zijn we erg trots op en kijken we ook met een goed gevoel op terug”, vertelt Gert-Jan. “Maar ik ben erachter gekomen dat ik steeds meer aan het managen ben en steeds minder met het uitoefenen van mijn vak als slager. Het werd voor mij en de mensen in mijn omgeving steeds moeilijker om alles draaiende te houden op twee locaties en ik kwam erachter dat ik minder plezier kreeg in mijn werk. Ik miste de slagerswerkzaamheden.” En dat betekende dat Gert-Jan de keuze moest maken om de winkel in Dieren te sluiten. “Het was geen makkelijke keus, waar veel over is gepraat in ons gezin en familie. We zijn ten slotte toch een familiebedrijf, waar we met z’n allen trots op zijn. En we hebben de klanten in Dieren ook altijd met veel plezier geprobeerd te bedienen.”
De familie heeft nog gezocht naar een bedrijfsleider, maar het is niet gelukt om iemand te vinden die de winkel in de geest van Van der Horst zou kunnen voortzetten. En dus verplaatst het bedrijf zich naar Eerbeek. De familie Van der Horst hoopt dat ook de klanten uit Dieren en omgeving de slagerij in Eerbeek zullen opzoeken. Alle medewerkers uit Dieren gaan mee en blijven vaste gezichten bij het bedrijf.

En dus gaat Van der Horst zich concentreren op de winkel in Eerbeek, waar steeds meer luxere en bijzondere vleesproducten worden aangeboden. Met name de verkoop van wild is de laatste jaren enorm toegenomen. “Een jaar of acht geleden zijn we begonnen met het uitsnijden van lokaal wild. We zijn ook een webshop begonnen met echt Veluws wild. Een schot in de roos, de webshop is explosief gegroeid”, zegt Gert-Jan.
Daarnaast heeft het team ook stappen gemaakt op het gebied van maaltijden. Niet alleen op het gebied van het maken hiervan, maar ook qua service en dienstverlening. “We verkopen niet alleen vanuit de winkel, maar leveren ook overwerkmaaltijden, buffetten en seniorenmaaltijden aan bedrijf of huis.”

www.slagerijvanderhorst.nl
www.veluws-wild.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.