Belang Beekhuizen neemt teleurgesteld afscheid van klankbordgroep

0222260_IMG3151.JPG

GEM.RHEDEN – Belang Beekhuizen heeft na de raadsvergadering van afgelopen week besloten om niet meer aan de klankbordgroep van het Masterplan Veluwezoom te willen deelnemen. De leden zijn teleurgesteld in de politieke partijen en voelen zicht niet gehoord en serieus genomen.

Na afloop van de raadsvergadering van 19 oktober 2021 was Belang Beekhuizen teleurgesteld over de uitkomst. Samen met nog drie andere bewonersgroepen en twee natuurorganisaties schreven de leden een manifest met het gekozen scenario D als uitgangspunt, met veel aandacht voor leefbaarheid, veiligheid en natuurverbetering. “Wezenlijke onderwerpen die in het huidige verkeersplan (scenario D) ontbreken”, menen zij. Samen met de gemeente Rheden en de andere organisaties hoopten zij een mooi plan te maken voor Nationaal Park Veluwezoom.

Dat het manifest vervolgens niet de aandacht kreeg die zij hadden gehoopt, viel Belang Beekhuizen flink tegen. “Onze verwachting was absoluut niet dat dit manifest integraal zou worden omarmd. Maar dat er door de VVD, GPR-burgerbelangen, CDA en D’66 geen enkele aandacht aan is besteed, ervaren wij als stuitend en onbehoorlijk. Ook de woorden ‘natuur’, ‘natuurbehoud’ en ‘natuurverbetering’ zijn wederom door deze partijen niet genoemd. Voor ons als omwonenden is dit een essentieel onderdeel dat thuishoort in een Masterplan voor een Nationaal Park.”

Belang Beekhuizen betreurt het gebrek aan burgerparticipatie. “Deze partijen hebben ‘burgerparticipatie’ allemaal hoog op de verkiezingsagenda staan. Het klinkt ook mooi: ‘we betrekken de inwoners bij de besluitvorming’ en ‘iedereen kan meepraten’. Afgelopen raadsvergadering gaf een duidelijker beeld dan alle verkiezingsprogramma’s bij elkaar: burgerparticipatie betekent voor genoemde partijen ’tekenen bij het kruisje’. En dat is nou precies wat Belang Beekhuizen niet wil.” De belangengroep voelde zich na de laatste raadsvergadering niet serieus genomen. “We vragen er niet om dat alles dat we bedenken wordt overgenomen. Het enige dat we vragen is dat er wordt geluisterd en dat we serieus worden genomen. En dat is tot op heden nog niet gebeurd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.