Upstream Café Loenen voor kop koffie en goed gesprek

0220879_Upstream.jpg
.

LOENEN – Op maandag 28 februari gaat in de Bruisbeek van Loenen een Upstream Café van start. Bezoekers zijn welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. Op zaterdag 19 februari is er vast een inloopavond, van 19.00 tot 21.30 uur.

Het Upstream Café Loenen is een initiatief van Ben Schut, Yvonne Keizer en Julian en Marieke Habekotté. Samen met een klein team verzorgen zij wekelijks een bijeenkomst. “Steeds meer mensen hebben burn-out klachten, voelen zich eenzaam of depressief en de coronacrisis heeft daar nog een schep bovenop gedaan. Ook in onze omgeving”, leggen zij hun initiatief uit. “Wij geloven dat de God van de bijbel voor alle mensen goed nieuws heeft. Niet alleen voor wie het nu zwaar heeft, maar ook als alles van een leien dakje lijkt te gaan.” Upstream Café Loenen nodigt iedereen uit om samen, op een laagdrempelige manier, na te denken over thema’s als geluk, liefde en geloof.

Het Upstream Café is elke maandagavond vanaf 19.00 uur in de Bruisbeek aan de Loenerdrift 80 in Loenen. Gasten worden opgevangen met goede koffie of thee en iets lekkers. Rond 19.30 gaat er een video van start. De video wordt geproduceerd door stichting Upstream Nederland. Bestuurslid Peter van der Weerd: “Deze video bestaat altijd uit een aantal liedjes en een pakkende toespraak. De muziek is bijvoorbeeld van De Dijk, Coldplay of andere bekende artiesten en wordt opgenomen met een professionele band. De toespraak gaat over een uit het leven gegrepen onderwerp: gezonde relaties onderhouden, een beter mens worden, goed omgaan met je geld en dergelijke. Na de video is er tijd om door te praten over het thema of gewoon elkaar beter te leren kennen.”

Upstream wil het evangelie delen en bouwt aan de grootste evangelisatie community van Nederland. Café Loenen is een van de eerste in Nederland. In het komend jaar wil de landelijke stichting Upstream Nederland zo’n dertig Upstream Cafés starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.