Organisatie nieuw Bonte Schaap Festival roept op: denk mee, doe mee!

0219838_Bonte_Schaap_Comite.jpg
.

RHEDEN – Een gezellig festival, voor en door Rhedenaren. Dat wordt het Bonte Schaap Festival, dat op zondag 12 juni wordt gehouden. Er komt een braderie waar lokale ondernemers, hobbyisten en verenigingen de kramen bemannen. Muziek en straattheater brengen de sfeer erin en het scheren van de schapen van de Rhedense schaapskudde vormt een hoogtepunt van de dag. “Maar het wordt pas echt een succes, als iedereen meedoet.”

Nadat de vorige organisatie enkele jaren geleden besloot te stoppen met het jaarlijkse schaapscheerdersfeest, sloeg een aantal initiatiefnemers van verschillende Rhedense organisaties de handen in elkaar om een nieuw festival op te zetten. “We willen hiermee terug naar een familiefestival, zoals het vroeger was. Het wordt wat kleiner en intiemer en de ouderwetse, kneuterige sfeer mag weer terugkomen”, zegt organisator Rob Nijenhuis namens de BIZ/Centrum Rheden.
Samen met Ans van Gemert van de Rhedense Schaapskudde en Nienke Hoogstraten van Ondernemend Rheden en De Steeg ORDS bedacht hij het Bonte Schaap Festival. Het scheren van de schapen gebeurt weer als vanouds midden in het dorp. “Daarnaast moet de dag een combinatie worden van een gezellige braderie, met culturele activiteiten, misschien een circus voor de kinderen of oude ambachten. Of misschien een plein waar zzp’ers zich samen laten zien”, denkt Nijenhuis hardop. “Het kan allemaal.”
Hij hoopt dat inwoners van Rheden willen meedenken en vooral ook meedoen aan het nieuwe festival. “We hopen dat onze eigen ondernemers een kraampje huren, zzp’ers en kleine bedrijfjes, maar ook dat verenigingen meedoen om zich te presenteren. En als iemand iets anders wil, kan dat natuurlijk ook. Kom gewoon met ideeën,” luidt de oproep.

De nieuwe organisatie doet met het Bonte Schaap Festival een beroep op het gemeenschapsgevoel onder Rhedense inwoners. “Samen kunnen we hier een mooi festival van maken”, zegt de organisatie. “We hebben geen winstoogmerk, dus we proberen de prijzen voor de kramen zo laag mogelijk te houden. We hopen dat veel mensen meedoen en we zo een mooi, nieuw jaarlijks festival kunnen neerzetten voor het hele dorp.”
Om echt iedereen de kans te geven wat mee te krijgen van het feest, lopen de schapen ’s ochtends langs Rhederhof en overweegt de organisatie een klein marktje bij het verzorgingshuis te organiseren. “Het moet echt voor alle Rhedenaren èn oud-Rhedenaren zijn. We hopen op een reünie-gevoel. Daarom denken we ook na over een dorpsfeest op de zaterdagavond ervoor.”

Kortom, ideeën genoeg. De feitelijke organisatie loopt en wordt door de leden van de commissie opgepakt. Nu is het aan de ondernemers, verenigingen en inwoners van Rheden om het feest inhoud te geven en dit samen op te pakken. Iedereen die een kraam wil huren, ideeën heeft of op welke manier dan ook wil helpen, kan contact opnemen via www.bonteschaapfestival.nl, bellen met Rob Neijenhuis, 026 4955590, of even binnenlopen in zijn schoenmakerij aan de Dorpsstraat.

Foto: Vincent Riebroek

Foto: Het Bonte Schaap Comité: Nienke Hoogstraten (ORDS), Rob Neijenhuis (BIZ/Centrum Rheden) en Ans van Gemert (Rhedense Schaapskudde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.