Kasteel Rosendael genomineerd als mooiste kasteel van Nederland

ROZENDAAL – Kasteel Rosendael is genomineerd voor de verkiezing van de ANWB 2022 ‘Het allermooiste kasteel van Nederland’. Het kasteel kan met voldoende stemmen in de Top 5 terecht komen. In elke provincie zijn kastelen die in aanmerking komen; de provincie Gelderland is met 14 van de 50 genomineerde kastelen het beste vertegenwoordigd.

Het van oorsprong 13e eeuwse Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. De ronde toren met vier meter dikke muren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven. In 1616 werd er een nieuw huis bijgebouwd. Dat is in de loop van de tijd vaak verbouwd en aangepast. Zo kwam er een nieuwe zijvleugel met koetshuis en stal. In het kasteel is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden waaronder de internationaal bekende Bedriegertjes.
Het publiek bepaalt welke vijf kastelen er op de shortlist komen. Dit kan door een digitale stem uit te brengen via www.anwb.nl/eropuit/formulier-allermooiste-kastelen. Stemmen kan tot 6 maart. Daarna kiest een jury het kasteel kiest dat zich het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ mag noemen. De winnaar wordt op Tweede Pinksterdag bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.