House of Gucci en Summer of Soul in filmhuis

0220883_House_of_Gucci.jpg
.

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week twee films op de agenda staan. House of Gucci is te zien op vrijdag 18 februari om 19.00 uur. Op dinsdag 22 februari is om 19.30 uur Summer of Soul te zien. Beide film draaien in Theothorne in Dieren. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisdieren.nl.

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. Te zien is hoe ver de familie bereid is te gaan in het streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

Muzikant Ahmir ‘Questlove’ Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met de krachtige en meeslepende documentaire Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden.

www.filmhuisdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.