Inschrijving eerste hectares zonnevelden in Brummen geopend

0218526_Eerste_tender_zonneveld_edt.jpg
.

GEM. BRUMMEN – Organisaties die plannen hebben voor een zonneveld, kunnen deze nu indienen bij de gemeente Brummen. De gemeente opent de inschrijving voor invulling van de eerste 35 hectare die hiervoor bestemd is.

De gemeenteraad van Brummen stemde op 18 november in met het uitnodigingskader windmolens en zonnevelden. Hierin staat welke zonnevelden mogelijk zijn in de gemeente en onder welke voorwaarden. Zo wil Brummen tot 2030 maximaal 100 hectare aan zonnevelden mogelijk maken. Hiervan wordt 35 hectare al ingevuld door lopende initiatieven. De overige hectares wordt in twee termijnen (tranches) vrijgegeven.
Initiatiefnemers kunnen zich nu inschrijven voor de eerste tranche van 35 hectare, de overige 30 hectare plus de ruimte die in de eerste tranche niet is ingevuld, komen later aan bod.

De gemeente Brummen nodigt organisaties uit voorstellen in te dienen en verwacht dat meerdere partijen zich zullen melden met een concreet plan. Deze voorstellen worden getoetst aan de normen zoals die zijn opgesteld in het uitnodigingskader windmolens en zonnevelden. Ook worden de plannen beoordeeld op basis van inhoudelijke aspecten, zoals locatie, bodemkwaliteit, landschappelijke inpassing en participatie. Een voorstel kan worden ingediend via aanmelding@brummen.nl.

www.brummen.nl/tenderzon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.