Antoon van Gurp neemt afscheid van brandweer Klarenbeek

0218440_Antoon_Brandweer_Klarenbeek.jpg
.

KLARENBEEK – Na 34 jaar lid te zijn geweest van het brandweerkorps Klarenbeek heeft Antoon van Gurp per 1 januari afscheid genomen. ‘Klarenbeek heeft pech, Antoon gaat bij de brandweer weg’ stond er op een spandoek voor zijn huis te lezen.

Het begon allemaal 39 jaar geleden, toen Antoon als werknemer van kartonfabriek Lona lid werd van de bedrijfsbrandweer. Dit beviel hem zo goed dat hij zich in 1988 aanmeldde voor het vrijwillige brandweerkorps Klarenbeek.
Als manschap was Antoon een fanatiek lid, dat eigenlijk geen uitruk voorbij liet gaan. Door de afstand van zijn huis naar de kazerne was hij vaak te laat om daadwerkelijk mee te kunnen, maar dat weerhield hem er niet van om bij nacht en ontij zijn bed uit te springen om naar de kazerne te rijden. Ook was hij meer dan 20 jaar als secretaris lid van het bestuur van het korps
Antoon heeft vele mooie jaren mogen beleven binnen de brandweer. De mooie weekenden weg, de feestavonden en zeker ook de oefenavonden op dinsdagavond. Er werd serieus geoefend, maar het samen even napraten en een biertje drinken hoorde daar zeker ook bij.
Antoon heeft mogen rekenen op steun van zijn brandweercollega’s en hun echtgenotes in de moeilijke tijd in zijn leven. Ook toen stonden zij voor hem klaar. En dat tekent het brandweerkorps Klarenbeek; een hechte groep mannen en vrouwen die er voor elkaar en voor de gemeenschap zijn wanneer dat nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.