Doesburgers in bijstand mogen giften ontvangen

0215964_doesburg-3536461920.jpg
.

DOESBURG – Doesburgers met een bijstandsuitkering mogen vanaf 1 januari 2022 1200 euro per jaar aan giften ontvangen zonder gekort te worden op hun uitkering. Dat heeft de voltallige gemeenteraad van Doesburg besloten op initiatief van PvdA/GroenLinks-raadslid Yvonne Irving-Schrader.
Eerder nam de Tweede Kamer al een soortgelijke motie aan die de regering opriep mensen in de bijstand financieel wat meer lucht te geven. Inmiddels hebben veel gemeenten besloten de landelijke uitvoering van die motie niet af te wachten, maar zelf al de versoepeling door te voeren. Doesburg sluit zich daar nu bij aan en staat inwoners met een bijstandsuitkering vanaf volgend jaar dus toe 1200 euro aan giften te ontvangen.
PvdA/GroenLinks-raadslid Schrader toonde zich verheugd dat haar motie raadsbreed werd aangenomen. “Het zijn zware tijden voor minima en zeker voor bijstandsgerechtigden. Soms willen naasten dan financiële steun bieden en het is goed dat dit nu ook in Doesburg is geregeld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.