dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeCultuurWinter op Rosendael

Winter op Rosendael

ROZENDAAL – Vanaf 1 november start de winteropenstelling op kasteel Rosendael in Rozendaal. Het kasteel is weer te bezoeken met een rondleiding en er zijn diverse winteractiviteiten.

De kuipplanten die in het hoogseizoen het voorterrein sieren, hebben weer een overwinterplek in de Oranjerie. In het kasteelcafé kunnen bezoekers genieten van een lunch, koffie met gebak of een hapje en drankje. Vanaf 1 november is het kasteelcafé open op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Kasteel Rosendael is per 1 november van dinsdag tot en met vrijdag weer met een rondleiding te bezoeken om 12.00 uur, 13.30 en 15.00 uur. Op zaterdag en zondag is er om 11.30 uur een rondleiding door het kasteel en kunnen bezoekers van 12.30 tot 16.00 uur het kasteel op eigen gelegenheid ontdekken. Er zijn diverse activiteiten gepland, zoals ‘Ontmoet de kasteelbewoners’ op de zondagen 24 oktober, 14 november en 12 december. Op woensdag 27 oktober is er weer een Prinsessencursus en op zaterdag 30 oktober is er een speciale avondexcursie in het park tijdens de ‘Nacht van de nacht’. Tickets voor de rondleidingen en kasteelbezoek op eigen gelegenheid zijn online te reserveren op www.glk.nl/rosendael.
Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn kasteel en park gesloten.

Park

De tuinsieraden worden weer ingepakt om ze tegen de vorst te beschermen, maar het park blijft gewoon open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Met de Beleef! Plattegrond maken bezoekers een mooie winterwandeling en kinderen kunnen met de knapzak en speurtocht het park ontdekken. Voor het park zijn tickets verkrijgbaar in de kasteelwinkel, online reserveren is niet nodig.

Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere receptiemedewerkers en gastvrouwen en -heren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar rosendael@glk.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215763_Erelid_BMK.jpg

Gerard Gerritsen benoemd tot erelid Brummens Mannenkoor

BRUMMEN - Gerard Gerritsen is benoemd tot erelid van het Brummens Mannenkoor. Gerard is al 38 jaar lid van de vereniging en maakte in die tijd langdurig deel uit van het Bestuur en de Muziekcommissie. Hierin, maar ook daarna, had Gerard een belangrijke stem bij de besluitvorming binnen de vereniging.

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

0216537_Sinterklaas_2021groep.jpg

Voetbalpieten op bezoek bij vv Oeken

BRUMMEN - Zaterdag 4 december heeft vv Oeken bezoek gehad van wel twee heel bijzondere Pieten. Tijdens het trainen werden de jongste meiden en jongens verrast door twee heuse Blue White dynamite Pieten, die ook nog eens heel goed bleken te kunnen voetballen. Na gezellig meegetraind te hebben met de

0216629_Onwel_zwembad.jpg

Vrouw onwel, door zwemmers gered

DOESBURG - Zwemmers en personeel hebben maandagmiddag 6 december een vrouw uit het water gered en gereanimeerd. De vrouw raakte rond 12.45 uur in het bad onwel. Nadat zij uit het water was gehaald, is direct gestart met reanimatie. De toegesnelde hulpverleners hebben dit overgenomen en de vrouw in kritieke

0215697_oliebollen.jpg

Oliebollenactie muziekvereniging

HUMMELO - Muziekvereniging Hummelo en Keppel houdt op zaterdag 11 december de jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar worden de oliebollen weer gebakken door de Hummelose ambachtelijke bakker.