dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenVan Hedel bezoekt 70-jarig bruidspaar Robben-Peters

Van Hedel bezoekt 70-jarig bruidspaar Robben-Peters

BRUMMEN – “Een uitzonderlijke prestatie. Maar veelzeggend over de oprechte liefde voor elkaar.” Woorden van burgemeester Alex van Hedel tijdens zijn bezoek aan het 70-jarig bruidspaar Robben-Peters uit Brummen op woensdagmiddag 17 november. Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgervader het platina bruidspaar en ontving het stel een passende cadeaubon en een prachtige bos bloemen.

Het echtpaar Henk en Annie Robben woont al jarenlang in Brummen. Samen kregen ze er 3 dochters en 2 zonen, 13 kleinkinderen en alweer 12 achterkleinkinderen. Niet alleen was Henk lange tijd internationaal chauffeur bij het transportbedrijf Van Lenthe, bekendheid kreeg hij vooral vanwege zijn hobby: het maken van foto’s en het verzamelen van foto’s en ansichtkaarten van objecten en gebouwen in de gemeente Brummen. In de jaren tachtig en negentig was hij vaste huisfotograaf voor de gemeente Brummen en legde hij veel markante momenten vast. Reden voor gemeentevoorlichter Gert-Jan van Dijk om de burgemeester bij het bezoek te vergezellen en samen met Henk en Annie herinneringen op te halen.
Op 17 november 1951 traden Annie en Henk in het Brummense gemeentehuis in het huwelijk. Ze hebben op diverse plekken in het dorp gewoond, waaronder de Karekietstraat, de Pothof en tegenwoordig aan de Burgemeester de Wijslaan. Vanwege een revalidatie vanwege een heupbreuk van Henk bezocht Van Hedel het bruidspaar bij revalidatiecentrum Intermezzo in Dieren. Daar werd in kleine familiekring coronaproof het 70 jarig huwelijk gevierd.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216552_DSC2263.JPG

Een kijkje in de pepernotenfabriek

DREMPT - Bijna het hele jaar door produceert Garvo in Drempt veevoeders. Maar een paar weken per jaar wordt de fabriek overgenomen door hoog bezoek uit Spanje. Als Sinterklaas en zijn Pieten in het land zijn, richten zij hier de pepernotenfabriek in. Waar normaal de koeienbrokjes van de lopende band

0216526_erehaaf.JPG

Erehaag voor overleden erelid van vv Dieren

DIEREN - Vrijdag 4 december hebben vele leden van vv Dieren de laatste eer bewezen aan de op 27 november overleden Evert Gerritsen. De sfeergroep VV Dieren Youth vormde tijdens zijn uitvaart een mooie erehaag met fakkels.Evert Gerritsen was erelid van vv Dieren. Voor hem voelde vv Dieren als zijn

0216167_Kerstworkshop_edt.jpg

Kerststuk maken in de Kruiskerk

EERBEEK - In de Kruiskerk in Eerbeek worden drie workshops gehouden waarin de deelnemers een origineel kerststuk maken. In verband met de nieuwe maatregelen zijn de avondworkshops verplaatst naar een ander tijdstip. Er zijn nu workshops gepland op vrijdag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 18