woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenTheo Kooijmans richt nieuwe Rhedense politieke partij op

Theo Kooijmans richt nieuwe Rhedense politieke partij op

VELP/RHEDEN – Oud-politicus Theo Kooijmans uit Velp gaat met zijn nieuw opgerichte Volkspartij Politiek Rheden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Theo Kooijmans speelde al langer met het idee om een comeback in de Rhedense politiek te maken, omdat hij vindt dat een groot deel van de Rhedenaren niet vertegenwoordigd wordt in de huidige gemeenteraad. “Het gedoe rondom de Posbank en het Rozendaalse Veld gaf mij het laatste duwtje”, aldus Kooijmans.

De Volkspartij Politiek Rheden voelt naar eigen zeggen “verwant aan de ideeën van landelijke partijen ter rechterzijde. Dan hebben we het over de klimaat- en duurzaamheidshysterie, de verwurging van de agrarische sector, de toenemende macht van Europa, de immigratie die ons sociale stelsel onder druk zet en de woningtekorten opdrijft of geneuzel over woke en diversiteit.” Enkele speerpunten van de Volkspartij Politiek Rheden zijn het toegankelijk blijven van de Posbank voor gemotoriseerd verkeerd, minder windmolens en zonneparken, maar landelijke alternatieven als kernenergie en waterkracht.
“De Rhedense kiezer staat op één. Maar de partij is niet blind voor wat er zich op nationaal niveau afspeelt. Dit gaat over zaken die de Rhedense burger rechtstreeks raken”, aldus Kooijmans.
Volkspartij Politiek Rheden is nog op zoek naar enthousiaste kandidaat-raadsleden. Zij kunnen contact opnemen met Theo Kooijmans via tel. 06-33866960 of politiekrheden@gmail.com om een afspraak te maken.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214738_Age.JPG

Bewoners brengen renovatie Borgh Keppel in beeld

ELLECOM - Hans en Miranda Baakman zijn de tijdelijke bewoners van boerderij Borgh Keppel in Ellecom. Deze boerderij op is onderdeel van Landgoed Middachten en is waarschijnlijk een van de oudste boerderijen van ons land. Op dit moment wordt de boerderij grondig gerenoveerd. Hans gunt iedereen via de website van

0215573_Marco_Hubers_Sc_Doesburg.jpg

Marco Hubers steunt Sportclub Doesburg

DOESBURG - Marco Hubers van Hubers Bouw & Dienstverlening uit Westervoort heeft onlangs de sponsorovereenkomst met Sportclub Doesburg voor 3 jaar. Marco is niet alleen sponsor, maar ook regelmatig aanwezig als toeschouwer bij het eerst elftal. Daarnaast fluit hij regelmatig op zondagmorgen een wedstrijd bij de seniorenteams.

Raadsleden Apeldoorn en Voorst bezoeken Klarenbeek

KLARENBEEK - Onlangs bezochten raadsleden van de gemeente Apeldoorn en Voorst Klarenbeek. Het raadsbezoek vond plaats in Het Boshuis. Burgemeester Renske Helmer-Englebert ontving haar ambtsgenoot Ton Heerts van Apeldoorn.

0215758_Koffie.jpg

Walk en Talk over het cv

BRUMMEN - De Walk en Talk van donderdag 2 december in de bibliotheek in Brummen staat in het teken van het cv. Er wordt gesproken over vaardigheden en hoe sollicitanten deze het best op hun cv kunnen zetten. Persoonlijke eigenschappen, karaktereigenschappen en persoonlijke sterke punten doen ertoe bij het zoeken

0215761_handtekening__pen__schrijven.jpg

Write for Rights in Eerbeek

EERBEEK - De schrijfactie Write for Rights van Amnesty International krijgt dit jaar in Eerbeek een andere vorm. Rond 10 december, de dag van de Rechten voor de Mens, worden mensen gevraagd een brief of kaart te schrijven voor 10 gewetensgevangenen of mensen die in de gevangenis zitten omdat zij

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in