woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenTachtig nieuwe woningen in Elzenbos Brummen

Tachtig nieuwe woningen in Elzenbos Brummen

BRUMMEN – Er worden 80 nieuwe duurzame woningen gebouwd in het plangebied Elzenbos in Brummen. Hiermee zet de gemeente Brummen een belangrijke stap om wat te doen aan de woningnood. In dit plangebied komen 54 betaalbare woningen en 24 woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecreëerd in deze wijk. Langs de N348 ligt een zonnepark, waar BrummenEnergie lokale groene energie opwekt.

Aanbod vergroten

Nu er weer een grotere vraag naar woningen is, wil de gemeente Brummen woningen gaan realiseren, vooral voor starters en kleinere huishoudens. “Het college wil graag bouwen naar behoefte”, vertelt wethouder wonen Ingrid Timmer. “Met het realiseren van 54 betaalbare woningen (in de prijsklasse van 200.000 tot 325.000 euro) vergroten we het aanbod voor starters en kleine huishoudens. Daarnaast wordt een beperkt aantal woningen tijdelijk exclusief aangeboden aan huurders van Veluwonen, zodat er doorstroming op de Brummense woningmarkt ontstaat. Een mooie kans voor onze inwoners om binnen onze mooie gemeente te blijven wonen.”
“We hebben intensief onderhandeld met de projectontwikkelaars. We willen een mooie en toekomstbestendige wijk. Uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen, ook in financieel opzicht”, licht projectwethouder Pouwel Inberg toe. “De robuuste groenstructuur sluit aan bij de bestaande groenstructuur. Deze groene ruimte zorgt voor vermindering van de hittestress, bevordert biodiversiteit, zorgt voor voldoende waterberging, stimuleert spelen en bewegen en geeft de wijk een hoge ruimtelijke kwaliteit.” Ook de architectuur van de woningen sluit aan bij de eerste fase. “De woningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, en we merken dat mensen de architectuur van de aangrenzende huizen waarderen. Dat zetten we dus door bij deze 80 woningen”, sluit Inberg af.

Marktpartijen

Vanuit het verleden heeft een aantal marktpartijen een voorkeurspositie in het gebied. Het gaat hierbij om Copernicus Builders uit Zelhem, Van Campen Bouw uit Zelhem, BPD Ontwikkeling B.V. uit Amsterdam, Veluwonen uit Eerbeek, Veluwezoom-Verkerk Bouw uit Zevenaar, Rotij Grondontwikkeling Oost uit Rijssen en Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen. Zij gaan de ontwikkeling gezamenlijk vorm geven.

www.brummen.nl/elzenbos

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215418_schrijven.jpg

Ik vind: Knip

In de voorbereiding van het plan Traverse Dieren is ooit gesproken over een ‘knip’ in de Harderwijkerweg. Hiermee werd bedoeld dat de Harderwijkerweg tussen Dieren-Noordoost en Laag Soeren zou worden afgesloten voor autoverkeer. Reden voor die ‘knip’ was dat verkeer dat Dieren alleen gebruikt om er doorheen te rijden, deze

0215326_Huldiging_jubilarissen_St_Caecilia.jpg

Huldiging en afscheid bij Con Spirito

LOENEN - Zondag 14 november was een bijzondere dag voor het R.K. Koor Con Spirito uit Loenen en Eerbeek. Het koor vierde het feest van St. Caecilia. Daarnaast zijn drie jubilarissen gehuldigd. Dat waren Hans Wilms, die 25 jaar lid van het koor is.Diny Brom en Tonnie Hurenkamp zijn beiden

0216016_Pietenspeurtocht.jpg

Pietenspeurtocht voor de Rhedense jeugd

RHEDEN - Op zaterdag 27 november was er aardig wat activiteit rond de Zuidflank in Rheden. Op initiatief van WIK en Sportcombinatie Rheden kon de jeugd van alle verenigingen uit het dorp deelnemen aan een leuke speurtocht. Bijna 100 kinderen van deze verenigingen en van scouting de Rhedense Pioniers, Rheko,

0215880_Bernadette_Hakken_Libelle.jpg

Het Peukenmeisje Bernadette won Libelle Ster

ELLECOM - Ze begon in 2018 met een jaar lang peuken rapen. Inmiddels is Bernadette Hakken uit Ellecom al ruim drie jaar hard aan het knokken tegen plastic vervuiling. Haar inzet voor het milieu leverde haar onlangs de tweede plaats op in de Libelle Ster Verkiezing, waarmee sterke vrouwen in

0215034_Bestuur_Zonnebloem.jpg

Nieuwe voorzitter en jubilarissen bij Zonnebloem

RHEDEN / DE STEEG - Drie vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Rheden - De Steeg zijn in het zonnetje gezet omdat zij al 10 jaar vrijwilliger zijn. Dia Peelen, Mientje Peelen en Willie Kerkhof kregen alle drie een oorkonde en een insigne voor hun inzet binnen de afdeling. De voorzitter

0215594_SIR_NO_SIR.jpg

Sir No Sir bij Vroolijke Frans

BRUMMEN - Zondag 5 december treedt het duo Sir Nu Sir op in het café van De Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Het duo bestaat uit singersongwriters Tessa Nikopoulos en Toon Raaf. Zij brengen hun politieke en persoonlijke teksten, met dynamische meerstemmigheid als kern van de sound. Sommige nummers doen