woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeRegioScheidsrechters gezocht in de regio

Scheidsrechters gezocht in de regio

REGIO – De KNVB wordt steeds vaker geconfronteerd met het feit dat er voor wedstrijden geen gecertificeerde scheidsrechters kunnen worden gevonden. Bij een duel in de kelderklasse kan dat dikwijls worden opgelost door een geblesseerde speler of een welwillende toeschouwer de fluit in de hand te drukken. Wanneer het echter gaat om een wedstrijd in de A-categorie levert dat een stuk meer problemen op.

Doordat de opleidingen tijdens de coronacrisis moesten worden stilgelegd en een fiks aantal scheidsrechters een andere invulling van hun vrije tijd vond, is het aantal arbiters dramatisch gedaald. In sommige districten lukt het vrijwel niet meer om wekelijks iemand aan te wijzen voor een wedstrijd tussen standaardteams of in de hogere jeugdklassen. Ook in de regio Zutphen neemt het aantal scheidsrechters structureel af. Bij de meeste voetbalverenigingen is er geen enkele gediplomeerde bondsscheidsrechter meer betrokken.

De KNVB start daarom een wervingscampagne onder de noemer ‘Collega’s gezocht m/v’ om het tekort aan te vullen. Hierbij worden de voetbalverenigingen nadrukkelijk aangesproken op het opleiden van voldoende verenigingsscheidsrechters en het laten doorstromen van talentvolle leden naar bondsscheidsrechter. De KNVB mikt daarbij niet alleen op mannen, maar ook op vrouwen. Zij maken nu nog slechts 1 procent uit van het totale aantal scheidsrechters, terwijl er een veel groter percentage dames voetbalt. Voor hen is er dus een speciaal ontwikkelingstraject en zijn er extra veel kansen om hogerop te komen.

Scheidsrechters in de regio worden getraind en begeleid door regionale scheidsrechtersverenigingen, zoals SZO-Zutphen. De SZO-Zutphen biedt de clubs in haar regio informatieve en leerzame avonden aan, waar de spelregels worden toegelicht en vrijwilligers enthousiast worden gemaakt voor de uitdagende hobby. Zowel scheidsrechterscoördinatoren als individuele belangstellenden kunnen zich melden voor nadere informatie via de site szo-zutphen.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215555_repaircafe.jpg

Repair Café in Rheden

RHEDEN - Zaterdag 4 december van 9.30 tot 12.00 uur is het Repair Café in het Dorpshuis in Rheden weer geopend. De vrijwilligers gaan aan de slag met alles wat er te repareren valt, zoals elektrische apparaten en kleding, maar dit keer kan ook hulp worden geboden bij sinterklaasgedichten.

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

0215160_glasvezel.jpg

Wethouder neemt kijkje bij aanleg glasvezel

OEKEN - Op woensdag 10 november bezocht wethouder Pouwel Inberg aannemer Van Gelder Telecom tijdens de graafwerkzaamheden aan ’t Looweg in Oeken. Na een kennismaking met het team volgde een rondleiding met de uitvoerder, waarbij er veel werd verteld en uitgelegd over de aanleg van het glasvezelnetwerk.

0215330_Retro_-station_Beekbergen_Lieren.jpg

Retrospectief: Station Lieren/Beekbergen

De Lokaalspoorweg Koning Willem III had vanaf Apeldoorn als eerste halte een station in Lieren. De halte was bedoeld voor het dorp Beekbergen, maar de spoorlijn kon niet dichter langs het dorp worden aangelegd. Bij het station, dat vanaf 1887 dienst heeft gedaan, was het een komen en gaan van

0215392_benno.jpg

Online lezing cybersecurity

DIEREN - De lezing van specialist in cyber security en internet-privacy Brenno de Winter, maandagavond 29 november, wordt niet in de bibliotheek,m maar online gehouden. Brenno neemt de aanwezigen mee in de digitale jungle van het internet. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten

0215422_47Foto_Doolhof.jpg

Dolen tussen de touwen in Loenens Doolhof

LOENEN – Sinds kort is er aan de rand nabij de bossen van het landgoed Groenouwe aan de Imbosweg in Loenen een doolhof gemaakt tussen de bomen. Sietse Wever heeft hiervoor een flink stuk bos afgezet. Hij dacht er goed over na hoe hij hier een doolhof kon maken. Hij