woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenRaadsleden Apeldoorn en Voorst bezoeken Klarenbeek

Raadsleden Apeldoorn en Voorst bezoeken Klarenbeek

KLARENBEEK – Onlangs bezochten raadsleden van de gemeente Apeldoorn en Voorst Klarenbeek. Het raadsbezoek vond plaats in Het Boshuis. Burgemeester Renske Helmer-Englebert ontving haar ambtsgenoot Ton Heerts van Apeldoorn.

De raadsleden Danny Huizer van de gemeente Apeldoorn en Edo Horstman van Voorst leidden de aanwezigen door een gevarieerd programma. Na een kennismaking met het uiteenlopende vuurwerkbeleid van de beide gemeenten, vertelde Bart Brouwer, penningmeester van het Boshuis, trots het verhaal van de stichting Vrienden van het Kerkgebouw Klarenbeek.
Vervolgens belichtte Erik Neuteboom van Klarenbeeks Belang actuele onderwerpen en vroeg Tony Brugman tussendoor aandacht voor de verouderde AED’s in Klarenbeek. In vogelvlucht passeerden de onderwerpen windmolens, afval, woningen voor ouderen en jongeren, vliegtuigen, een fietspad, de locatie Dennenlust en het verschil in inspraak tussen Apeldoorn en Voorst de revue.
Anja Boonzaaijer maakte als Coördinator Hulpvragen duidelijk welke rol zij in Klarenbeek speelt. Theo Dijkhof liet de aanwezigen met dronebeelden zien welke huizen aan het woningenbestand zijn toegevoegd en meldde welke woningen Klarenbeek de komende tijd rijker wordt.
Maaike Arcos Aguilera liet de aanwezigen kennismaken met haar idee om in Klarenbeek een voorziening te realiseren waar dementerende Klarenbekers ook de laatste levensfase in het eigen dorp kunnen beleven. Huisarts Smit ondersteunde het betrokken betoog.
Cindy Joling deed een klemmend beroep op raadsleden en burgemeesters om haar crossfit bedrijf met vele Klarenbeekse leden niet dakloos te laten worden.
Daarna lieten de gespreksleiders de aanwezige raadsleden aan het woord: hoe hadden zij dit dorpsbezoek ervaren en wat nemen ze ervan mee. Het laatste woord was aan de beide burgemeesters.
Vervolgens werd buiten door de aanwezige de Klarenbekers en raadsleden nog enige tijd informeel nagepraat. De aanwezigen vonden het een zinvol en prettig bezoek, zeker voor herhaling vatbaar.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215868_Centrum.jpg

Culturele Zondag in Doesburg

DOESBURG - De verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook grote invloed op de Culturele Zondag van 5 december in Doesburg. Zeker de helft van de adressen op deze maandelijkse route langs musea, galerieën en ateliers blijft deze keer uit voorzorg gesloten. Het bestuur laat

0214738_Age.JPG

Bewoners brengen renovatie Borgh Keppel in beeld

ELLECOM - Hans en Miranda Baakman zijn de tijdelijke bewoners van boerderij Borgh Keppel in Ellecom. Deze boerderij op is onderdeel van Landgoed Middachten en is waarschijnlijk een van de oudste boerderijen van ons land. Op dit moment wordt de boerderij grondig gerenoveerd. Hans gunt iedereen via de website van

Groot Brummens Dictee 2021

BRUMMEN - Woensdag 1 december wordt de 21e editie gehouden van het Groot Brummens Dictee. Vanaf 20.00 uur gaan taalliefhebbers de strijd met elkaar aan in de bibliotheek in Brummen. Dit jaar werd het dictee weer geschreven door de leden van de Taalmarkt. Het thema is Vergeten Woorden. Er komt

0215038_Beplantingsproject.JPG

Meer bomen en struiken voor kwaliteitsimpuls landschap

KLARENBEEK - Maar liefst 40 bewoners uit het buitengebied van de gemeente Apeldoorn doen mee aan twee projecten van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, waarbij zij streekeigen bomen en struiken planten om de biodiversiteit te versterken. Het gaat om de projecten ‘Kwaliteitsimpuls Lieren/Oosterhuizen/Beekbergen’ en ’24 Biodiversiteitsplannen Beemte-Broekland’.

0215313_BrokkenJanCJelmer_de_Haas_rechtenvrij_-20150415Jan_079-2V2webres.jpg

Tekst- en muziekprogramma in Velp

VELP - Dinsdag 30 november om 20.00 uur brengen Jan Brokken, Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom een tekst- en muziekprogramma in de Grote Kerk in Velp. Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit zijn internationale bestseller De rechtvaardigen; één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen Jan Zwartendijk, en

0215422_47Foto_Doolhof.jpg

Dolen tussen de touwen in Loenens Doolhof

LOENEN – Sinds kort is er aan de rand nabij de bossen van het landgoed Groenouwe aan de Imbosweg in Loenen een doolhof gemaakt tussen de bomen. Sietse Wever heeft hiervoor een flink stuk bos afgezet. Hij dacht er goed over na hoe hij hier een doolhof kon maken. Hij