woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenPrins Kevin geïnstalleerd bij de Narrenkap

Prins Kevin geïnstalleerd bij de Narrenkap

VELP – Met een grootse openingszitting heeft Carnavalsvereniging de Narrenkap uit Velp op zaterdag 6 november het seizoen geopend. Er werd afscheid genomen van prinses Mariëtte en kennisgemaakt met Prins Kevin en zijn gevolg, die zich met een spetterende opkomst presenteerden.

Zoals gewoonlijk werd de avond geopend met het zingen van het Verenigingslied. Daarna was het toch echt tijd om afscheid te gaan nemen van Prinses Mariëtte. Als boerderijdieren kwamen de zangers en zangeressen van het Narrenkoor het podium op, en zij brachten speciaal voor Mariëtte een lied ten gehore.
Pretorkest Zo Toeter Als zorgde voor de juiste muzikale begeleiding en er werd dan ook een gezellige polonaise ingezet. Hierna doofde ineens het zaallicht, zodat de aanwezigen wisten dat er iets bijzonders teg ebeuren stond. Als ware bodyguards kwamen adjudanten Marco en Arjan richting de bühne om te checken of de kust wel veilig was. Hierna kon Kevin gerust aantreden.
Na deze bijzondere opkomst was het dan toch echt tijd om prins Kevin en zijn gevolg te installeren. Dit werd gedaan door Grootvorst Arjan en Vorst Peter. Na de installatie heeft zowel Kevin als jeugdprins Pim zijn proclamatie voorgedragen. Ook zijn er enkele onderscheidingen uitgereikt en is het Prinsenlied gezongen.
Na het formele deel van het programma is er veel gedanst op de muziek van Duo Expreszo.

Foto: Jochem Pluim/CV de Narrenkap

spot_img
Vorig artikelBuitenspiegel vernield
Volgend artikelRepair Café Dieren
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216016_Pietenspeurtocht.jpg

Pietenspeurtocht voor de Rhedense jeugd

RHEDEN - Op zaterdag 27 november was er aardig wat activiteit rond de Zuidflank in Rheden. Op initiatief van WIK en Sportcombinatie Rheden kon de jeugd van alle verenigingen uit het dorp deelnemen aan een leuke speurtocht. Bijna 100 kinderen van deze verenigingen en van scouting de Rhedense Pioniers, Rheko,

0215406_Reuversweerd_2020_Foto_FC_Meijer.jpg

Gebouwen in de regio kleuren oranje

BRUMMEN -Gemeenten rondom de IJssel kleuren van 25 november tot en met 10 december oranje in het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Ook Landgoed Reuversweerd in Brummen wordt in die periode in het oranje uitgelicht.

Nieuwe weg bij papierfabriek Eerbeek langs ‘t Haagje

EERBEEK - De provincie Gelderland wil een nieuwe weg aanleggen langs 't Haagje, bij papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek, voormalig Mayr-Melnhof. Momenteel rijden veel vrachtwagens naar de fabriek over een weg die daar eigenlijk niet op is ingesteld. Dit zorgt voor onveilige verkeerssituaties en hinder voor omwonenden. "Met de nieuwe

0215758_Koffie.jpg

Walk en Talk over het cv

BRUMMEN - De Walk en Talk van donderdag 2 december in de bibliotheek in Brummen staat in het teken van het cv. Er wordt gesproken over vaardigheden en hoe sollicitanten deze het best op hun cv kunnen zetten. Persoonlijke eigenschappen, karaktereigenschappen en persoonlijke sterke punten doen ertoe bij het zoeken

Leger des Heils collecteert

REGIO - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en