woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenOude gedenksteen Record blijft in nieuwe woonwijk

Oude gedenksteen Record blijft in nieuwe woonwijk

VELP – Toekomstige bewoners Selma van Ramele en haar dochter Isabel hebben woensdag 10 november, samen met wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden, een oude gedenksteen gemetseld in de gevel van hun nieuwe woning op het voormalige Record-terrein in Velp.

Op het terrein waar decennialang metaalfabriek Record was gevestigd, komen 29 nieuwe woningen. Bijzonder aan het plan, ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem, is dat een aantal industriële elementen wordt behouden. Zo wordt een voormalige fabriekshal straks een centraal ontmoetingspunt. Ook keren de kenmerkende sheddaken van de voormalige loodsen terug in het ontwerp van een aantal woningen.
De initiatiefnemers van de kleine woonwijk smeedden het plan om een oude eerste steen, die in 1958 was gelegd bij de bouw van een nieuw kantoor van Record, terug te laten keren in de kleinschalige woonwijk. De Bunte Ontwikkeling greep dat moment aan om een feestelijke bijeenkomst te houden voor alle kopers van de 29 nieuwe woningen.
Waardering Wethouder Haverkamp sprak voorafgaand aan de officiële handeling zijn waardering uit voor projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed en aannemer Kelderman Bouw uit Ede. Volgens hem zijn deze partijen erin geslaagd om in samenspraak met de buurt een mooi plan te ontwikkelen. “Het is echt fijn dat we in deze tijd 29 woningen kunnen bouwen in Velp. Daar is een enorme behoefte aan. Zeker in onze gemeente, waar we het vooral moeten hebben van inbreidingsprojecten, is dit een welkom project.”
De bouw is nog in volle gang. Directeur Kees Blotenburg van aannemer Kelderman Bouw gaf aan dat – mits de vorst en wispelturige grondstoffenmarkt geen roet in het eten gooien – de eerste woningen in de loop van het eerste kwartaal van 2022 kunnen worden opgeleverd.

Selma van Ramele en haar dochter Isabel mochten als officiële handeling de gedenksteen inmetselen in de gevel van hun nieuwe huis. “Dat geeft het huis nog nét iets extra’s”, lacht ze nadat de klus is geklaard. “We zijn blij dat we in Velp kunnen gaan wonen. We wonen nu in De Schuytgraaf, ook met veel plezier. Maar we koesterden altijd de wens om aan deze kant van Arnhem te gaan wonen. Lekker dichtbij de bossen en dichtbij de middelbare school.”Isabel houdt straks zeeën van tijd over. Nu moet ze nog ruim veertig minuten fietsen; straks hooguit tien. Voor Selma is deze woning een lot uit de loterij. Letterlijk, want er was massale belangstelling voor dit project. Wat dat betreft had Joost Peereboom, eigenaar van De Bunte Vastgoed, nog goed nieuws. Op het terrein komen nóg drie levensloopbestendige woningen op de plek van een voormalige hal. “Daarvoor moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd, maar daar zijn we nu volop mee bezig.”

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

Open dag voor tennisjeugd

DOESBURG - Een flinke groep kinderen heeft vrijdag 12 november genoten van diverse spelletjes en wedstrijdjes tijdens de open dag voor de jeugd bij Tennisvereniging Doesburg. De jeugdleden hebben de introducés geweldig geholpen. Tussen alle activiteiten door was er tijd voor pepernoten en ranja. De jonge spelers maakten er op

0215970_Foi_Foi.jpg

Foi, Foi: Wat un schrik

Vrogger speulen d’r heel wat af in de plaatselijke kroegen. D’r was gien televisie of ander vertier. As de luu wat gezelligheid zochten, gingen ze noa de kroeg en dan gebeuren d’r heel wat. Soms mooi, soms lilluk. Pas elejen heuren ik ok nog weer zo’n verhaal dat zich hef

0215594_SIR_NO_SIR.jpg

Sir No Sir bij Vroolijke Frans

BRUMMEN - Zondag 5 december treedt het duo Sir Nu Sir op in het café van De Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Het duo bestaat uit singersongwriters Tessa Nikopoulos en Toon Raaf. Zij brengen hun politieke en persoonlijke teksten, met dynamische meerstemmigheid als kern van de sound. Sommige nummers doen

0215959_thuiszorg.jpg

Thuiszorg Oost-Gelderland schaalt zorg af en bereidt voor op code zwart

REGIO - De zeven organisaties voor thuiszorg en ouderenzorg (VVT) in Oost-Gelderland gaan hun zorgverlening drastisch verminderen en trekken samen op in het plaatsen van patiënten uit het ziekenhuis. Tegelijkertijd wordt het scenario voorbereid waarin alleen nog de minimaal noodzakelijke zorg wordt verleend.

0215338_Vrachtwagens.jpg

Eerbeek-Loenen wil overlast pendelverkeer aanpakken

EERBEEK - De Industriekern Eerbeek Loenen wil de overlast van pendelverkeer van en naar industrie in Eerbeek op korte termijn aanpassen. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden.