dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenOecumenische vespers: Verhalen van Hoop

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

DOESBURG – Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden.
Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar de geboorte van een kind dat licht brengt in donkere tijden. Een teken van hoop. In de bijbel staan veel verhalen over vrouwen die een kind verwachten. Verhalen over hoop en moed houden in moeilijke tijden, iets dat nog steeds actueel is in de huidige tijd. Er zijn veel zorgen over de toekomst, over de coronacrisis, klimaatveranderingen, de groeiende tweedeling tussen arm en rijk, individualisering, verharding en polarisatie die samenlevingen wereldwijd bedreigen. Welke toekomst is er voor de kinderen die vandaag geboren worden?
Op vrijdag 26 november is de vesper in de Ooipoortkerk in Doesburg. Deze wordt voorgegaan door Jaap Lof van de Ooipoortkerk en Francie Jansen van RK Doesburg. Vrijdag 3 december gaan Susanne van der Sluijs van de Remonstranten en Toos Looman van RK Doesburg voor in de Gasthuiskerk. Karin Spelt van PG Drempt Oldenkeppel en Bert Bomer van PG Angerlo-Doesburg gaan vrijdag 10 december voor in de St. Joriskerk in Drempt. De serie wordt op vrijdag 17 december afgesloten in de kerk in Hummelo. Deze vesper wordt voorgegaan door Elise Wijnands van PG Hummelo en Arnold Vellekoop van het Leger des Heils.
Alle vespers beginnen om 19.30 uur. De vespers zijn ook online mee te vieren. De link is te vinden op de website van de betreffende kerken.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente effici├źnter omgaan met budgetten.

0215159_jassen.jpg

Nieuwe winterjassen voor SC Doesburg

DOESBURG - De Club van 100 heeft alle trainers en leiders van alle jeugd- en seniorenteams van Sportclub Doesburg voorzien van mooie winterjassen. "We zijn maar al te trots op alle trainers en leiders van onze jeugd- en seniorenteams. Al deze vrijwilligers staan een aantal keren per week in weer

0216537_Sinterklaas_2021groep.jpg

Voetbalpieten op bezoek bij vv Oeken

BRUMMEN - Zaterdag 4 december heeft vv Oeken bezoek gehad van wel twee heel bijzondere Pieten. Tijdens het trainen werden de jongste meiden en jongens verrast door twee heuse Blue White dynamite Pieten, die ook nog eens heel goed bleken te kunnen voetballen. Na gezellig meegetraind te hebben met de

0216526_erehaaf.JPG

Erehaag voor overleden erelid van vv Dieren

DIEREN - Vrijdag 4 december hebben vele leden van vv Dieren de laatste eer bewezen aan de op 27 november overleden Evert Gerritsen. De sfeergroep VV Dieren Youth vormde tijdens zijn uitvaart een mooie erehaag met fakkels.Evert Gerritsen was erelid van vv Dieren. Voor hem voelde vv Dieren als zijn