dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenMidwinterhoornwandeling in Doesburg

Midwinterhoornwandeling in Doesburg

DOESBURG – Zondag 28 november wordt in Doesburg weer de jaarlijkse midwinterhoornwandeling gehouden. Jaarlijks doen honderden wandelaars mee aan de tocht, waarbij onderweg de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn.

Ook dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit routes van 7 of 10 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is prima te doen is met kinderen en gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg. De 10 kilometer is voor de degenen die wat meer geoefend hebben en loopt ook buiten het centrum van Doesburg langs Het Zwarte Schaar.
Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De 14 enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns, maar laten ook zien hoe het instrument wordt gemaakt. Op elke route zijn diverse rustpunten. Deelname kost 3 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen mee voor 1 euro. Start en finish zijn in het clubgebouw De Harmonie aan de Burgemeester Nahuyssingel 2a. Starten kan van 9.30 tot uiterlijk 12.00 uur, finishen tot uiterlijk 16.00 uur.

Midwinterhoornblazen behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. Zondag 28 november is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen. In deze adventsperiode treedt de midwinterhoorngroep ook op bij scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten. Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.

www.midwinterhoorngroepdoesburg.nl

spot_img
Vorig artikelIk vind: Keuze LCE
Volgend artikelMindfulnessdag in Hall
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215709_euros__geld__munten_2.jpg

Amnesty zoekt collectecoördinator

VELP/ROZENDAAL - Van 13 tot en met 19 maart vindt de jaarlijkse collecte van Amnesty International plaats. Een goede organisatie en coördinatie is daarbij erg belangrijk. Daarom is de organisatie op zoek naar een collectecoördinator voor Velp en Rozendaal. Het betreft een vrijwilligersfunctie. De werkzaamheden van de coördinator omvatten onder

0216318_ambulance__politie__brandweer.jpg

Illegaal afval verbrand

BRUMMEN - Politie en brandweer kwamen samen in actie op maandag 29 november. Tussen 22.18 en 22.36 uur werd afval verbrand aan de Mercuriusweg in Brummen. Het bleek te gaan om bedrijfsafval dat in tonnen werd verbrand. Er is proces-verbaal opgemaakt.

0216536_Ongevaleerbeek.jpg

Ongeval op kruising Apeldoornseweg met de Kanaalweg

EERBEEK – Zondagmiddag 5 december heeft er een ongeval plaatsgevonden langs het kanaal in Eerbeek, bij de Eerbeeksebrug, waar de Apeldoornseweg overgaat in de Kanaalweg. Twee personenauto’s waren met elkaar in botsing gekomen. Eén van de voertuigen reed op de Apeldoornseweg langs het kanaal. De andere auto reed op de Voorstondensestraat, kwam