dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenMeedenken in Gebiedsproces Natuurinclusief Brummen

Meedenken in Gebiedsproces Natuurinclusief Brummen

BRUMMEN – Boeren uit de gemeente Brummen zijn begin december welkom bij één van de gebiedsbijeenkomsten over het gebiedsplan voor Brummen. Binnenkort start het proces om tot een plan te komen voor de ontwikkeling van de landbouw in relatie tot natuur, landschap, klimaat en stikstof.
Brummen ligt geheel in de overgangszone van Natura 2000-gebied en is aangemerkt als NIL kerngebied (natuurinclusieve landbouw). Voor de realisatie van het gebiedsplan komt in 2022 budget vrij vanuit het programma Agrifood en vanuit de Gelderse Maatregelen Stikstof van de provincie. Dit budget is bedoeld om agrariërs daadwerkelijk financieel te ondersteunen om hun bedrijfsvoering meer natuurinclusief te maken.
Het gebiedsproces is een kans om de bovenstaande opgaven samen concreet aan te pakken. Projectbegeleider Happyland nodigt daarom alle Brummense boeren uit voor (een van) drie bijeenkomsten voor de deelgebieden Brummen Noord, WaardeVOL Brummen of Brummen Zuid. Boeren uit het gebied WaardeVOL Brummen zijn welkom op zaterdag maandag 6 december tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Brummen Zuid is maandag 13 december tussen 10.30 en 12.00 uur aan de beurt, Brummen Noord van 13.30 tot 15.00 uur. De bijeenkomsten zijn bij De Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Agrariërs kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@happyland.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215573_Marco_Hubers_Sc_Doesburg.jpg

Marco Hubers steunt Sportclub Doesburg

DOESBURG - Marco Hubers van Hubers Bouw & Dienstverlening uit Westervoort heeft onlangs de sponsorovereenkomst met Sportclub Doesburg voor 3 jaar. Marco is niet alleen sponsor, maar ook regelmatig aanwezig als toeschouwer bij het eerst elftal. Daarnaast fluit hij regelmatig op zondagmorgen een wedstrijd bij de seniorenteams.

Nieuwe editie Ambt & Heerlijkheid

RHEDEN / ROZENDAAL - Het decembernummer van Ambt & Heerlijkheid ligt in de winkels. Het kwartaalblad van de Oudheidkundige Kring van Rheden/Rozendaal heeft dit keer een zeer gevarieerde inhoud, waarbij bijna alle Rhedense dorpen aan bod komen. Er zijn artikelen over de Thorbecke-graven bij de Petruskerk in Spankeren, over de

0215754_Film_-Pixabay.jpg

Inwoners van Rheden hechten meer belang aan cultuur

GEM. RHEDEN - Meer inwoners van de gemeente Rheden nemen actief deel aan culturele activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek via inwonerspanel Rheden Spreekt. Ook zijn er meer mensen lid van een vereniging en vinden meer mensen cultuur in de gemeente belangrijk.