woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeBrummen-RegiobodeLezing Stephan Enter

Lezing Stephan Enter

BRUMMEN – Schrijver Stephan Enter komt op uitnodiging van De Boekensteun op dinsdag 23 november naar de bibliotheek in Brummen. Hij verzorgt hier een lezing over onder andere zijn roman Pastorale uit 2019. Hierin beschrijft hij de ontkerkelijking van de jaren tachtig. Bovendien weet hij op indringende, soms zelfs woedende, wijze de consequenties van de bijna mensonterende behandeling van Molukkers in sommige Nederlandse dorpen te beschrijven.
Enter groeide op in Barneveld (1973) en ging daarna aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische talen en cultuur studeren. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden. Voor de roman Grip (2011) ontving de schrijver zowel de AKO Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil Lezersjuryprijs en de F. Bordewijksprijs. Een jaar later werd de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse oeuvreprijs van de stad Utrecht, toegekend aan Enter.

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl is verplicht. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet donateurs betalen 5 euro. De lezing begint om 20.00 uur.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215244_Koffie.jpg

Online Walk en Talk

DOESBURG - Donderdag 25 november is er een online bijeenkomst van Walk & Talk, verzorgd door Bibliotheek West-Achterhoek. Bij deze koffiepauze voor werkzoekenden is iedereen welkom. Er is dit keer geen spreker, maar de deelnemers gaan met elkaar in gesprek over het zoeken naar werk. Zo kunnen zij elkaar tips

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente effici├źnter omgaan met budgetten.

0215157_Het_Rhedens.jpg

Verrassende ideeën voor de turnhal in Ellecom

ELLECOM - 230 leerlingen van Het Rhedens (vmbo, havo en vwo) in Dieren dachten na over een mogelijke invulling voor de monumentale turnhal in Ellecom. De vijf winnende teams mochten hun idee afgelopen dinsdag presenteren aan een jury onder leiding van wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden. De opbrengst

0215308_huldiging.jpg

Eef Nijland gehuldigd voor 65-jarig lidmaatschap sc Doesburg

DOESBURG - Op zaterdag 30 oktober is Eef Nijland door Sportclub Doesburg gehuldigd. Eef is al 65 jaar lid van de club en heeft in die tijd vele rollen binnen de club ingevuld, waaronder die van jeugdscheidsrechter, tijdwaarnemer, coach en bestuurslid bij het zaalvoetbal. In bijzijn van zijn zoon, dochter