dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeCultuurKerst doe-boek

Kerst doe-boek

Kerst doe-boek

DOESBURG – De Doesburgse kunstenaar André Bikker heeft een bijzonder doe-boek uitgebracht. In ‘Het Kerstfeest van de Timmerman’, wordt een kerstverhaal verteld, gebrand met vuur. Het bevat 21 zoekprenten met een mooie harde kaft. “Dit is geen gewoon boek”, vertelt de kunstenaar. “Het is een tijdscapsule die vroeger en nu met elkaar verbindt als je er samen uit vertelt. Je ziet bijvoorbeeld niet de herberg uit de oude kerstverhalen, maar de ‘Berlijnse muur’ met de wachttorens die tegenwoordig Bethlehem in tweeën snijdt. Zo komt een oud verhaal heel dichtbij. Met de bezorgdheid en de stress die veel vaders van nu zullen herkennen.” Hij brandde het verhaal met vuur op gerecycled hout. “Dat is afkomstig van handelskisten uit China. De nerven en de bijzondere noesten mogen gewoon mee doen in het verhaal. Zo vormen noesten muzieknoten en het bijzondere fineer een engel.”
Op een speciale pagina is het mogelijk om in eigen woorden het verhaal te schrijven,Het boek is voor 14,95 euro te koop.

www.gravuur.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215601_Concert_RFC.jpeg

Najaarsconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN - Het Rhedens Fanfare Corps gaf zondag 21 november haar najaarsconcert in de Dorpskerk in Rheden. Het optreden kreeg de toepasselijke titel 'Omdat het weer kon-cert'.

0216015_Midwinterhoorn2.JPG

Heerlijke wandeling met midwinterhoorn

DOESBURG - Zondag was er weer een midwinterhoornwandeling in Doesburg. Deelnemers vertrokken vanaf de Harmonie voor 7 of 10 kilometer wandelen, waarbij ze werden begeleid door de klanken van de midwinterhoorn. Onderweg waren er diverse rustpunten,op sommige plekken kon van een kop koffie of thee met een heerlijk cakeje worden

0216536_Ongevaleerbeek.jpg

Ongeval op kruising Apeldoornseweg met de Kanaalweg

EERBEEK – Zondagmiddag 5 december heeft er een ongeval plaatsgevonden langs het kanaal in Eerbeek, bij de Eerbeeksebrug, waar de Apeldoornseweg overgaat in de Kanaalweg. Twee personenauto’s waren met elkaar in botsing gekomen. Eén van de voertuigen reed op de Apeldoornseweg langs het kanaal. De andere auto reed op de Voorstondensestraat, kwam