dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenJubilarissen in het zonnetje bij Vogelvreugd

Jubilarissen in het zonnetje bij Vogelvreugd

LOENEN – De leden van Vogelvreugd Loenen hebben een enerverend weekend achter de rug. De onderlinge wedstrijd werd in Loenen gehouden en er was een huldiging van twee trouwe leden: Paul Berends en Wil Schoonhoven.

De tentoonstelling had dit jaar een andere vorm. In besloten kring, zonder publiek en zonder leden van zusterverenigingen, kon er tot ieders tevredenheid een keuring worden gehouden. Op vrijdag kregen de keurmeesters de beste vogels van de Loenense kwekers te beoordelen. Ongeveer 140 vogels werden ingezonden onderverdeeld in kleur- en postuurkanaries.
Drie vogels van drie verschillende leden bleven over om te strijden voor de titel Algemeen Kampioen 2021. Adrie Groen was blij met deze titel met een fife fancy postuurkanarie.

Vrijdagavond, tijdens de opening van de show was er een geheel ander hoogtepunt gepland. Vogelvreugd telt dit jaar twee jubilarissen. Wil Schoonhoven uit Eerbeek is al 40 jaar een actief betrokken lid van de vereniging. Hij werd hiervoor in het zonnetje gezet. Loenenaar Paul Berends is 60 jaar lid van de vereniging en werd hiervoor ook gehuldigd. Het bestuur heeft A. Zomer, vice voorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, gevraagd om de speciale spelden te komen uitreiken. Hij had lovende woorden voor beide jubilarissen vanwege hun vele verdiensten. De dames kregen een boeket bloemen aangeboden.

Hierna werden de prijswinnaars van Vogelvreugd bekend gemaakt. Kampioen kanaries: lipochroom Bas Barink. Kampioen kanaries melanine: Adrie Groen. Kampioen kanaries mozaïek: Gerard Sangers. Kampioen postuur kanaries: Paul Berends. Kampioen kanaries stellen (2 vogels): Wil Schoonhoven. Kampioen kanaries stammen (4 vogels ): Wil Schoonhoven. Vijf beste vogels van één inzender: Adrie Groen.
De Loenense kwekers willen nog mee gaan doen aan de Open Kampioen van Apeldoorn en gaan vervolgens naar de Gelderse Kampioenschappen, georganiseerd in Huissen. Met ongeveer 1600 vogels een prachtige wedstrijd. Het slotakkoord wordt in Zwolle gegeven op de Nederlandse kampioenschappen.

Foto: De jubilarissen Wil Schoonhoven en Paul Berends met NBvV-bestuurder A. Zomer

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216414_duurzaamheid.jpg

Geld besparen op je energierekening

LOENEN - Huurders van Veluwonen kunnen op woensdag 8 december tussen 19.30 21.00 uur aansluiten bij een gratis online bijeenkomst over geld besparen op de energierekening. LoenenEnergie geeft tips en trucs over hoe dat moet. Monique Harmsen van Loenen Energie vertelt: "De bijeenkomst is speciaal voor huurders. Je krijgt informatie

Sintmuziek op carillon

DOESBURG - Zondag 5 december zal tussen 14.00 en 15.00 uur het carillon van de Martinitoren weer klinken. In het eerste deel van het programma klinken diverse stukken waarin bekende sinterklaasliederen zijn verwerkt, hoe kan het ook anders op deze datum? Ook komen alle bekende sinterklaasliedjes voorbij.

0215265_TV_Dieren_herendubbel.jpg

Twee kampioensteams bij TV Dieren

DIEREN - Twee seniorenteams van TV Dieren zijn in de onlangs afgeronde competitie 2021 kampioen geworden. Daarnaast behaalden 4 van 12 seniorenteams een tweede plaats en eindigde één team op de derde plek in de competitie. Kampioen werd het zaterdag damesteam 17+. Dit team bestond naast captain Marie-Jose Kostense uit

Twee doden bij ongeval N348

BRUMMEN - Een man van 86 en een vrouw van 83 jaar uit Brummen zijn dinsdag 30 november omgekomen bij een verkeersongeval op de rotonde in de N348 bij Brummen. Zij reden rond 12.30 uur in een personenbusje de rotonde op en kwamen daarbij in botsing met een vrachtwagen. De

0215958_Rommelmarkt1.jpg

4Noppes weggeefwinkel gaat poosje dicht

DIEREN - De Weggeefwinkel Dieren gaat vanaf 3 december voor onbepaalde tijd dicht. Daarvóór kan iedereen op dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 15.00 uur nog (december)artikelen komen uitzoeken.