dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeOpinieIk vind: Posbank referendum

Ik vind: Posbank referendum

Ik vind: Posbank referendum

Vorige week heeft de gemeenteraad van Rheden gekozen voor scenario D (gedeeltelijke afsluiting) waar het gaat om de toekomst van de Posbank.
Dat is een zeer wijs besluit, omdat het over twee jaar geëvalueerd kan worden zonder dat er onomkeerbare beslissingen worden genomen. Wethouder Haverkamp was teleurgesteld en gezien zijn verdere reactie ook nogal boos. Hij riep ondermeer dat de inwoners hiermee genegeerd worden.
Hoezo meneer Haverkamp? U kiest voor scenario C (gehele afsluiting) dat volgens u de voorkeur heeft van de inwoners. Hoe komt u hierbij? Niemand die ik ken heeft hierover zijn/haar mening mogen geven! Het waren slechts belangengroepen en een niet representatieve online enquête die als argumenten worden gebruikt. De pot verwijt de ketel….
Ik heb echter een veel beter idee. In 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Voeg heel simpel hier een referendum aan toe met de duidelijke vraag: bent u voor of tegen algehele afsluiting van de Posbank voor gemotoriseerd verkeer. Dat is democratie, meneer de wethouder! Tevens weten we dan ook écht wat de inwoners van onze gemeente wel of niet willen. Als u gelijk heeft en de inwoners in meerderheid kiezen voor afsluiting, dan mag u wat mij betreft scenario C alsnog uitvoeren, maar ik voorspel dat u de mening van uw inwoners niet aandurft, omdat u weet dat dan zal blijken dat scenario C definitief de prullenbak in kan.
Ik vrees dan ook dat het uitvoeren van scenario D, wat u is opgedragen door de gemeenteraad, niet aan u besteed is. Liever mopperen op een democratische raadsbeslissing dan er serieus werk van maken. Ik hoop dat we in 2022 een nieuwe wethouder krijgen die echt luistert naar de inwoners.

F.Starink
Velp

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216015_Midwinterhoorn2.JPG

Heerlijke wandeling met midwinterhoorn

DOESBURG - Zondag was er weer een midwinterhoornwandeling in Doesburg. Deelnemers vertrokken vanaf de Harmonie voor 7 of 10 kilometer wandelen, waarbij ze werden begeleid door de klanken van de midwinterhoorn. Onderweg waren er diverse rustpunten,op sommige plekken kon van een kop koffie of thee met een heerlijk cakeje worden

0216629_Onwel_zwembad.jpg

Vrouw onwel, door zwemmers gered

DOESBURG - Zwemmers en personeel hebben maandagmiddag 6 december een vrouw uit het water gered en gereanimeerd. De vrouw raakte rond 12.45 uur in het bad onwel. Nadat zij uit het water was gehaald, is direct gestart met reanimatie. De toegesnelde hulpverleners hebben dit overgenomen en de vrouw in kritieke

0215681_1Publieksprijs-SemScheerder-HeideindeMist.jpeg

Sem uit Rheden wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd 2021

RHEDEN - Sem Scheerder (11 jaar) uit Rheden heeft de publieksprijs National Geographic 2021 in de junior categorie Landschap gewonnen. Hij won deze prijs met zijn met zijn inzending: Heide in de mist. De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier

0215964_doesburg-3536461920.jpg

Doesburgers in bijstand mogen giften ontvangen

DOESBURG - Doesburgers met een bijstandsuitkering mogen vanaf 1 januari 2022 1200 euro per jaar aan giften ontvangen zonder gekort te worden op hun uitkering. Dat heeft de voltallige gemeenteraad van Doesburg besloten op initiatief van PvdA/GroenLinks-raadslid Yvonne Irving-Schrader. Eerder nam de Tweede Kamer al een soortgelijke motie aan die

0215032_Bronckhorst_logo.jpg

Bronckhorst op zoek naar Vrijwilliger van het jaar 2021

GEM. BRONCKHORST - De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kunnen personen of groepen worden aangemeld. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op

0216553_pietentraining.JPG

Pieten op bezoek bij vv SHE Hall

HALL - Zaterdag 4 december was het dolle pret op de voetbalvelden van vv SHE Hall. De jongste kinderen van de Hallse voetbalclub kregen bezoek van Pieten. De Pieten kwam niet alleen maar met pepernoten, maar ze kwam ook een pietentraining geven. De voetballertjes mochten hun broertjes, zusjes en vriendjes