dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeBrummen-RegiobodeIk vind: Keuze LCE

Ik vind: Keuze LCE

Ik vind: Keuze LCE

Tijdens de bijeenkomst zaterdagmorgen van verontruste bewoners kwam mij ter ore dat de oudere inwoners van Eerbeek geen bezwaar zouden hebben tegen de bouw van een LCE (Logistiek Centrum Eerbeek) op het Burgersterrein, omdat men vreest dat dit de werkgelegenheid zal raken.
Niets is minder waar. Ook oudere inwoners van Eerbeek zijn begaan met de werkgelegenheid van de industrie in ons dorp, want wij hebben altijd een goede boterham verdiend in deze industrie. En wij hopen dat de jongeren in de toekomst ook een goede boterham zullen blijven verdienen.
Maar de bouw van een LCE heeft niets met die werkgelegenheid te maken. Daar zal alles geautomatiseerd worden en komen er praktisch geen mensenhanden aan te pas.
Maar hoe kan men het bedenken om zo’n enorm gebouw midden in het centrum van Eerbeek te bouwen, terwijl er een heel goed alternatief is om dit gebouw op de Kollergang te bouwen, vlakbij al bestaande industrie en vlak bij de uitvalswegen. Realiseert de bevolking zich wel wat voor een knots van een gebouw dit wordt, 13 meter hoog, dat is nog hoger dan het kantoor dat over de Loubergweg staat.
Eerbeek moet aantrekkelijk worden voor de inwoners en bezoekers, men was al op de goede weg in het centrum van Eerbeek, maar dat wordt helemaal teniet gedaan als men het LCE op het voormalige Burgersterrein gaat bouwen. Wat denkt u hoe druk het gaat worden op de Loubergweg (toch al een zeer gevaarlijke weg) met al die vrachtwagens? En deze zijn nog lang niet elektrisch, wat voor een uitstoot gaat dat geven van die honderden vrachtwagens per week?
Laten wij hopen dat de bestuurders van de provincie nog tot inzicht komen en dit onzalige plan snel in de ijskast stoppen. Wij inwoners van Eerbeek moeten onze stem laten horen zodat deze onzinnige plannen niet door zullen gaan.

Geurt van der Strate,
Eerbeek

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216526_erehaaf.JPG

Erehaag voor overleden erelid van vv Dieren

DIEREN - Vrijdag 4 december hebben vele leden van vv Dieren de laatste eer bewezen aan de op 27 november overleden Evert Gerritsen. De sfeergroep VV Dieren Youth vormde tijdens zijn uitvaart een mooie erehaag met fakkels.Evert Gerritsen was erelid van vv Dieren. Voor hem voelde vv Dieren als zijn

0213226_Marc_Albers_Sportclub_Doesburg.jpg

Trouwe sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG - Albers Transport blijft ook de komende jaren pakketsponsor van Sportclub Doesburg. Directeur Marc Albers heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst met de vereniging voor drie jaar verlengd. Albers Transport is gevestigd aan de Leigraafseweg en al 75 jaar een begrip voor het vervoer van bouwmaterialen. De club is Albers Transport

Twee doden bij ongeval N348

BRUMMEN - Een man van 86 en een vrouw van 83 jaar uit Brummen zijn dinsdag 30 november omgekomen bij een verkeersongeval op de rotonde in de N348 bij Brummen. Zij reden rond 12.30 uur in een personenbusje de rotonde op en kwamen daarbij in botsing met een vrachtwagen. De