woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeOpinieIk vind: Halloween kermis

Ik vind: Halloween kermis

Ik vind: Halloween kermis

Afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik als oud-Dierenaar, nu woonachtig in Hengelo Gelderland, de kermis en de markt bezocht. Na twee jaar bij ons geen kermis te hebben gehad, net als in Dieren, was ik zeer benieuwd naar deze themakermis in Dieren.
Wat is deze kermis mooi opgezet, heel anders dan de kermis in de week van Koningsdag. Verbazingwekkende attracties en zoals de kermis ook genoemd werd, ook een enge attractie van 40 meter hoog genaamd ‘space jam’. Het was geweldig om op deze hoogte Dieren te bewonderen. Ondanks dat ik twijfels had over de dunne staaldraden waaraan de stoeltjes waren bevestigd. De eigenaar bevestigende lachend en vol humor dat ik me geen zorgen hoefde te maken ondanks de horrorweekend. En gelijk had hij.
Ik heb terug gekeken op een hele mooie kermis met een hoog entertainmentgehalte, waaronder de zombies die eenieder de stuipen op het lijf wilden jagen, wat enigszins zeer is gelukt.
En wat betreft de feesttent, deze heb ik overigens totaal niet gemist. Er waren heerlijke eetgelegenheden en zelfs de snoepkraam van Corbijn uit Spankeren zag ik voorbij komen. Verder nog een mooi gesprek gehad en mijn waardering uitgesproken aan Jan Hachmang en Dennis Jansen, en natuurlijk ook aan de Dierense Bezigheden, dat deze prachtige kermis na 2 jaar weer mocht herleven. En trots waren zij zeker. Chapeau.
Op naar volgend jaar.

Johan Ebben,
Hengelo (Gld.)

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

0215869_Omslag_Velp_viert_vrijheid.jpg

Boek met foto’s van buitenexpositie Velp viert vrijheid

VELP - De buitenexpositie Velp viert vrijheid, die afgelopen september te zien was in het centrum van Velp, was een groot succes. Stichting Velp van Oranje brengt nu een boek uit met dezelfde titel. Hierin zijn de 21 foto's opgenomen, die werden gemaakt en geëxposeerd ter gelegenheid van 75+1 Jaar

0215871_Samen_Eten.jpg

Maaltijd voor alleengaanden afgelast

DREMPT - De maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis in Drempt, die gepland stond op woensdag 8 december, is afgelast. De maandelijkse maaltijd was net weer van start gegaan, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om in ieder geval de maaltijd in december weer af te gelasten. Wanneer ze weer

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in

0215555_repaircafe.jpg

Repair Café in Rheden

RHEDEN - Zaterdag 4 december van 9.30 tot 12.00 uur is het Repair Café in het Dorpshuis in Rheden weer geopend. De vrijwilligers gaan aan de slag met alles wat er te repareren valt, zoals elektrische apparaten en kleding, maar dit keer kan ook hulp worden geboden bij sinterklaasgedichten.

0215426_eten.jpg

Caleidoz opent de Huiskamer

DOESBURG - Op maandag 29 november opent de Huiskamer van Caleidoz om 9.30 uur voor het eerst haar deuren op Beumerskamp in Doesburg. Eenieder kan er terecht om een kop koffie of thee te drinken en gezellig te kletsen. Voor wie meer uitdaging zoekt, zijn er tal van activiteiten mogelijk.