dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeCultuurHermitage en Slag om de Schelde bij Filmhuis Doesburg

Hermitage en Slag om de Schelde bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 26 november en woensdag 1 december de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Zondag 28 november is de documentaire Hermitage, the Power of Art te zien. Alle films draaien in Het Arsenaal en beginnen om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuis-doesburg.nl.

De Slag om de Schelde speelt zich af in november 1944. Op het Zeeuwse Walcheren, West-Brabant en in het noorden van België vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar om de toegang tot Antwerpen in handen te krijgen. Willem Sinclair, militair bij de Britse luchtmacht, stort tijdens een vlucht boven Zeeland neer en moet met twee anderen veilig gebied zien te bereiken. Teuntje Visser is de dochter van een Zeeuwse dorpsarts die bij het verzet betrokken raakt, nadat haar broer door de nazi’s is gearresteerd. Marinus van Staveren is een Nederlandse nazi, die bij gevechten aan het oostfront gewond raakt en naar Zeeland wordt gestuurd voor een administratieve functie. Hun wegen kruisen elkaar.

De documentaire Hermitage the Power of Art te zien. De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers en heeft inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. Deze film vertelt over de rijke geschiedenis van het gebouw, maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Over de stichter van de stad Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en

0215565_Depressie.jpg

Online ouderavond over stress, angst en somberheid

REGIO - Incluzio en Pro Persona Connect verzorgen dinsdag 7 december een online ouderavond over stress, angst en somberheid bij jongeren. Er wordt ingegaan op wat deze klachten inhouden, hoe deze te herkennen zijn bij jongeren en hoe ouders kunnen doen om de klachten bij hun kind te verminderen en

0214738_Age.JPG

Bewoners brengen renovatie Borgh Keppel in beeld

ELLECOM - Hans en Miranda Baakman zijn de tijdelijke bewoners van boerderij Borgh Keppel in Ellecom. Deze boerderij op is onderdeel van Landgoed Middachten en is waarschijnlijk een van de oudste boerderijen van ons land. Op dit moment wordt de boerderij grondig gerenoveerd. Hans gunt iedereen via de website van

0215763_Erelid_BMK.jpg

Gerard Gerritsen benoemd tot erelid Brummens Mannenkoor

BRUMMEN - Gerard Gerritsen is benoemd tot erelid van het Brummens Mannenkoor. Gerard is al 38 jaar lid van de vereniging en maakte in die tijd langdurig deel uit van het Bestuur en de Muziekcommissie. Hierin, maar ook daarna, had Gerard een belangrijke stem bij de besluitvorming binnen de vereniging.

0215819_Expo_Kunstlab.jpg

December-exposities in Kunstlab Doesburg

DOESBURG - In december is het werk van twee edelsmeden te zien in de opkamer van het Kunstlab in Doesburg. Tiny van Zeijl laat zich vooral inspireren door een vorm. Van daaruit werkt ze met zilver en edelstenen en zoekt zij hoe beide elkaar kunnen versterken. Voor een perfect resultaat