woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenHenk en Corry Veenendaal in het diamant

Henk en Corry Veenendaal in het diamant

LOENEN – Henk en Corry Veenendaal in Loenen vinden het erg jammer dat hun diamanten huwelijksfeest sober moet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Maar zij hebben er wel begrip voor en vieren daarom dit jubileum op bescheiden manier met hun nageslacht op 22 november. Hun grote kennissenkring heeft er volop begrip voor, maar graag hadden die het paar in het zonnetje gezet.

Henk en Corry Veenendaal wonen vanaf 1963 aan de Droefakkers, maar begonnen zestig jaar geleden heel knus in een salonwagen, omdat Henk in de wegenbouw werkte en dicht bij de werkzaamheden moest wonen. Hier werd dochter Janet geboren. Nadien vehuisden ze naar een nieuwe woning, die samen met een een bevriend echtpaar Wim en Rikie werd gebouwd. Hier werden ook hun tweede dochter Jacquelien geboren. Daarna volgden nog vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Toneel

Het beroep van Henk in de wegenbouw bracht hem ook zijn vrouw. Hij werkte in Loenen aan de wegen en zag hier de slagersdochter Corrie van Gijtenbeek. Na enige tijd verkering werd aan trouwen gedacht. Dit eigenlijk een beetje tot tegenzin van vader Cees van Gijtenbeek, die aan de Voorsterweg een drukke slagerszaak had waarin zijn kinderen ook werkten.
Corry (81) was de tweede spruit in het gezin van Cees en Jet van Gijtenbeek. Na de Kanaalschool ging zij in vaders zaak werken. Maar zij wilde graag kinderverzorgster worden op een cruiseboot. Vader Cees wilde daar niks van weten. Zij was nodig in de zaak en verder geen discussie.
Corry had leuke hobby’s, zoals linedancing, dat ze vele jaren met veel plezier heeft gedaan samen met zus Jenny. Ook speelde zij met veel plezier verschillende rollen in toneelstukken voor de familieavonden van de Gelderse Maatschappij van Landbouw en de Plattelandsvrouwen. Zij heeft daar leuke herinneringen aan. Ook heeft Corry een volle kast met allerlei poppetjes die van vilt en ander materiaal zijn gemaakt. Dit deed zij met Joan Bos en anderen.

Motorcrossen

Bruidegom Henk (85) komt uit uit groot gezin van veertien kinderen in Ede. Na de lagere school moest hij, net al zijn broers, als veertienjarige jongen al vroeg aan het werk bij een boer. Lange dagen maken. Na de militaire dienst kwam hij bij zijn zwager in de wegenbouw te werken en werd van smeerder een goede machinist op verschillende machines. De lange zitdagen op de machines vergden echter teveel van hem en hij moest al vroeg zijn beroep verlaten.
Een hobby van Henk was het motorcrossen. Prachtig vond hij dat, in het zandgat van Gerritsen en in de bossen op De Vrijenberg. Omdat hij na zijn werk wat wilde blijven doen, ging hij aan de slag met het opknappen van oldtimers. Hij werkte vooral met Fiats 500 en 600 en Volkswagen kevers.
Door zijn hobby leerde hij veel mensen kennen bij de Fiat-club. Henk en Corry bewaren hier leuke herinneringen aan. Vele verhalen kunnen zij vertellen over wat zij allemaal hebben meegemaakt op hun verre reizen met de kleine Fiat en het kleine caravannetje, dat ook altijd meereed tot in verre landen. Later, toen ze wat ouder werden, kocht het paar een camper. De Fiat gaat nu mee op een aanhangwagen.

Grote familie

Jaarlijks worden er door de club ritten uitgezet, waaraan een vakantietripje wordt gekoppeld, zowel in binnen- als buitenland. Volgens Corrie is het door de jaren heen een grote familie geworden, die lief en leed deelt. Bij deze activiteiten is Henk al jaren de vaste kok en maakt een lekker ontbijt waar ieder heerlijk van smult. Ook dochter Janet en schoonzoon Piet zijn gek van deze hobby. Ze zijn net als Henk en Corry lid van de Fiat-club en gaan ook graag mee.

Foto: Martien Kobussen

spot_img
Vorig artikelBuitenspiegel vernield
Volgend artikelRepair Café Dieren
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215038_Beplantingsproject.JPG

Meer bomen en struiken voor kwaliteitsimpuls landschap

KLARENBEEK - Maar liefst 40 bewoners uit het buitengebied van de gemeente Apeldoorn doen mee aan twee projecten van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, waarbij zij streekeigen bomen en struiken planten om de biodiversiteit te versterken. Het gaat om de projecten ‘Kwaliteitsimpuls Lieren/Oosterhuizen/Beekbergen’ en ’24 Biodiversiteitsplannen Beemte-Broekland’.

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en

0215594_SIR_NO_SIR.jpg

Sir No Sir bij Vroolijke Frans

BRUMMEN - Zondag 5 december treedt het duo Sir Nu Sir op in het café van De Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Het duo bestaat uit singersongwriters Tessa Nikopoulos en Toon Raaf. Zij brengen hun politieke en persoonlijke teksten, met dynamische meerstemmigheid als kern van de sound. Sommige nummers doen

0215062_Arie_Teeuw.jpg

Boek: Komt een man bij de gemeente

VELP - Bezuinigingsstrateeg Arie Teeuw uit Velp heeft de afgelopen jaren meer dan 40 gemeenten helpen bezuinigen, voor samen in totaal ruim 150 miljoen. In alle gevallen haalbare bezuinigingen met minstens de omvang van het met het gemeentebestuur afgesproken bedrag. Het geheim van zijn succes onthult Teeuw in het boek

0215338_Vrachtwagens.jpg

Eerbeek-Loenen wil overlast pendelverkeer aanpakken

EERBEEK - De Industriekern Eerbeek Loenen wil de overlast van pendelverkeer van en naar industrie in Eerbeek op korte termijn aanpassen. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden.

0215201_schrijven__pen_op_papier.jpg

Ik vind: Wildraster Velp

Het wildraster in Velp wordt verplaatst, de landbouw wint het van de natuur. Natuurmonumenten plaatst op dit moment een nieuw wildraster. Het raster van 2.20 meter hoog loopt vanaf de tennisbanen in Velp globaal richting de Herikhuizerweg en gaat dan verder omhoog langs het mooie pad aan de westkant van