woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenHelp Sinterklaas ieder kind een cadeautje brengen

Help Sinterklaas ieder kind een cadeautje brengen

DOESBURG/DIEREN – Sinterklaas gaat geen enkele deur voorbij. Maar soms heeft hij wel een beetje hulp nodig. Net als vorig jaar organiseert een aantal vrijwilligers daarom, samen met Voedselbank Doesburg, een actie om te zorgen dat ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, een cadeautje krijgen. Nieuw dit jaar is dat ook dat de twee uitgiftepunten van de Voedselbank Dieren meedoen.

Ook dit jaar wordt de actie met veel enthousiasme ontvangen door de uitgiftepunten van de Voedselbank Doesburg en nu ook Dieren. “We krijgen van de Voedselbank een geanonimiseerde lijst van alle gezinnen met jonge kinderen. Zij hebben een verlanglijstje voor Sinterklaas in hun voedselpakket gekregen dat ze kunnen invullen. Voor de lijstjes die we terug krijgen, zoeken we mensen die een cadeautje willen kopen”, vertelt Vanessa Wissink, die een deel van de organisatie op zich neemt.
Het gaat dit jaar in Doesburg in totaal om circa 47 kinderen. In Dieren gaat het om circa 35 kinderen. Daar zitten ook oudere kinderen uit het gezin bij, die misschien niet meer geloven, maar Sinterklaas sluit niemand uit. “Alle kinderen uit het gezin doen mee”, vertelt Vanessa.

Mensen die zich aanmelden kunnen een kind ‘adopteren’. Dat betekent dat zij voor dat kind, gebaseerd op het ingeleverde verlanglijstje, een cadeautje kopen. “Dit kost 15 euro, niet meer en niet minder, om geen verschil te maken.” De kopers leveren de cadeautjes ingepakt in, voorzien van een nummer, zodat het bij het goede gezin en het goede kind terecht komt. De pakjes worden in een jute zak afgeleverd bij de gezinnen.
Wie geen kind wil adopteren, kan ook een financiële bijdrage doen. “Dit geld gebruiken wij om cadeautjes te kopen voor de kinderen die niet worden geadopteerd of voor zaken als inpakpapier, de jute zakken, eventueel wat snoepgoed. Vorig jaar stroomde er zoveel binnen, dat we zelfs voor ieder gezin een gezelschapsspel in de zak konden doen!”, aldus Vanessa.
Vanessa krijgt louter heel leuke reacties op de actie. “Dat begon al bij de Voedselbank, waar iedereen meteen enthousiast mee wilde werken. Maar ook mensen in de stad zijn heel positief. Inmiddels zijn er al veel kinderen geadopteerd, hebben we ook al wat financiële steun ontvangen èn hebben zich al mensen gemeld die als vrijwilliger mee willen helpen.”
Iedereen die een kindje wil adopteren of op een andere manier een bijdrage wil leveren kan voor meer informatie kijken op www.facebook.com/sinterklaasactiedoesburg of een e-mail sturen naar Vanessa Wissink via sinterklaasactiedoesburg@gmail.com. Een kind adopteren kan tot uiterlijk 20 november of tot alle kinderen zijn geadopteerd.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215869_Omslag_Velp_viert_vrijheid.jpg

Boek met foto’s van buitenexpositie Velp viert vrijheid

VELP - De buitenexpositie Velp viert vrijheid, die afgelopen september te zien was in het centrum van Velp, was een groot succes. Stichting Velp van Oranje brengt nu een boek uit met dezelfde titel. Hierin zijn de 21 foto's opgenomen, die werden gemaakt en geëxposeerd ter gelegenheid van 75+1 Jaar

0216016_Pietenspeurtocht.jpg

Pietenspeurtocht voor de Rhedense jeugd

RHEDEN - Op zaterdag 27 november was er aardig wat activiteit rond de Zuidflank in Rheden. Op initiatief van WIK en Sportcombinatie Rheden kon de jeugd van alle verenigingen uit het dorp deelnemen aan een leuke speurtocht. Bijna 100 kinderen van deze verenigingen en van scouting de Rhedense Pioniers, Rheko,

0215976_kunstuitleen.jpg

Nieuwe Ruimte start met Kunstuitleen

VELP - Vrijdag 3 december start in de bibliotheek Veluwezoom aan Den Heuvel in Velp de Kunstuitleen van de stichting Nieuwe Ruimte, het podium voor beeldende kunst in de gemeente Rheden.

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in

0215029_Kampioen.jpg

Bronckhorst zoekt kampioenen

GEM. BRONCKHORST - Ook dit jaar wil de gemeente Bronckhorst haar sportkampioenen huldigen. Ondanks dat wellicht verschillende kampioenschappen niet door konden gaan, wil de gemeente sporters die een kampioenschap behaalden graag in het zonnetje zetten. Inwoners die een persoon of club kennen die het afgelopen jaar op sportief gebied kampioen

0215197_Gelders_Arcadie.jpg

Gelders Arcadië – Geschiedenis in verhalen

VELP - Geschiedenis leeft voort dankzij verhalen. Veelal zijn dat verhalen over grote namen en grote gebeurtenissen. In het boek 'Gelders Arcadië - Geschiedenis in verhalen' staan echter de verhalen van de 'gewone man'. 'Geschiedenis in verhalen' is een rijk geïllustreerd boek waarin het erfgoed binnen de gemeente Rheden wordt