woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenGezellige Finkers-filmmiddag in De Bruisbeek

Gezellige Finkers-filmmiddag in De Bruisbeek

LOENEN – Er was zondagmiddag 14 november een goede belangstelling voor de filmmiddag in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen. De gekozen film voor deze eerste filmmiddag bleek een schot in de roos. De bezoekers genoten van de succesfilm De Beentjes van Sint-Hildegard van en met Herman Finkers.
Sommigen hadden de film al eerder gezien, maar genoten toch volop van de typische Finkershumor die hier ruimschoots in is verwerkt.
Het sprak vele Loenenaren bijzonder aan dat de film grotendeels in het Twents dialect is opgenomen. Deze spreektaal verschilt maar weinig met het Oost-Veluws dialect dat in Loenen wordt gesproken. De gepresenteerde ondertiteling was voor de bezoekers dan ook niet nodig.
Voorzitter Ria Blom van de Bruisbeek vond het prettig dat deze middag toch door kon gaan in een tijd dat er veel niet mag. Zij wenste allen een fijne middag toe. Omdat het bestuur onlangs een leuke schenking heeft gekregen van de Rabobank, waarvan een groot TV-scherm kon worden aangeschaft, was het gemakkelijk om de film te vertonen.
Met koffie, een drankje en een hapje genoten de bezoekers samen gezellig van de mooie Finkersfilm. Na de film werd ter afronding van deze middag nog een DVD vertoond met vrolijke zeemansliedjes van de Koggezangers. Het bestuur liet weten in de toekomst wellicht vaker op zondag een filmmiddag te gaan organiseren.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215316_Bibliotheek.jpg

The Masked Reader in bibliotheek

REGIO - Het bekende televisieprogramma The Masked Singer krijgt een concurrent: The Masked Reader. Welke gemaskerde auteurs lezen binnenkort voor uit hun eigen werk? Bibliotheek West-Achterhoek heeft 15 bekende auteurs bereid gevonden om als Masked Reader deel uit te maken van een unieke wedstrijd.

0216016_Pietenspeurtocht.jpg

Pietenspeurtocht voor de Rhedense jeugd

RHEDEN - Op zaterdag 27 november was er aardig wat activiteit rond de Zuidflank in Rheden. Op initiatief van WIK en Sportcombinatie Rheden kon de jeugd van alle verenigingen uit het dorp deelnemen aan een leuke speurtocht. Bijna 100 kinderen van deze verenigingen en van scouting de Rhedense Pioniers, Rheko,

0215028_Seniorenwandeling_-_foto_Ton_Rothengatter_edt.jpg

Seniorenwandeling Huis te Eerbeek

EERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden woensdag 1 december een niet al te lange, informatieve wandeling. Deze is geschikt voor senioren die geen lange wandeling, maar wel graag een ommetje willen maken. De route is ongeveer 4 kilometer lang en voert over redelijk begaanbare paden van

0215868_Centrum.jpg

Culturele Zondag in Doesburg

DOESBURG - De verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook grote invloed op de Culturele Zondag van 5 december in Doesburg. Zeker de helft van de adressen op deze maandelijkse route langs musea, galerieën en ateliers blijft deze keer uit voorzorg gesloten. Het bestuur laat

0214738_Age.JPG

Bewoners brengen renovatie Borgh Keppel in beeld

ELLECOM - Hans en Miranda Baakman zijn de tijdelijke bewoners van boerderij Borgh Keppel in Ellecom. Deze boerderij op is onderdeel van Landgoed Middachten en is waarschijnlijk een van de oudste boerderijen van ons land. Op dit moment wordt de boerderij grondig gerenoveerd. Hans gunt iedereen via de website van

0215034_Bestuur_Zonnebloem.jpg

Nieuwe voorzitter en jubilarissen bij Zonnebloem

RHEDEN / DE STEEG - Drie vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Rheden - De Steeg zijn in het zonnetje gezet omdat zij al 10 jaar vrijwilliger zijn. Dia Peelen, Mientje Peelen en Willie Kerkhof kregen alle drie een oorkonde en een insigne voor hun inzet binnen de afdeling. De voorzitter