woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeAlgemeenFoi,foi: De rotdeure

Foi,foi: De rotdeure

Foi,foi: De rotdeure

Heel wat mensen leggen graag un kaartjen. Ut is ook un leuk tiedverdrief. Gezellig en ie kunt meestal nog wat bieproaten. Soms kan ut wel is late wörden as ut spannend is. En a’j dan thuus komp en ie d’r niet in kunt, dan he’j de pest d’r wel flink in. Dat oaverkwam un echtpaar uut disse streek. Hellig dat hee was! En noe nog as hee d’r over proat.
Anne en Jan waren kaarten ewes bie Truus en Willem. Ut was weer bar gezellig ewes met un borreltje d’r bie. De tied was wat uut de hand elopen. Knap late. Thuus an ekommen wol Anne de deure lös doen. Zee kon de sleutel wel umme dreeien, maar de deure wol niet lös. Jan snappen d’r niks van en zei hellig: “Loat mien ut maar effen doen. Dat mot toch zo kunnen.” Ok Jan kon de sleutel wel ummedreeien in ut slot maar de deure wol niet lös. Doar stonden ze noe met de gebakken peren um één uur in de nacht. Achterumme kon ok niet, want die deur zat binnen op de krabbe. Wat noe te doen? Anne wist road. Ze zei: “Weet ie wat? Wiele goat rap weerumme noa Truus en Willem. Die bint nog wel op en dan goaw doar mar sloapen. Margen ziew wel weer.” Nee doar wol Jan niks van weten. Hee wol per se in zien eigen berre sloapen. Toch kreeg Anne heur zin en ze gingen weer terugge. Maar Willem zei meteen: “A’j de sleutel umme kunt dreeien dan mo’j d’r toch ok in kunnen wat is dat noe. Dat is toch al te gek. Ik goa wel effen mee.”
De keerls zochen wat gereedschap bie mekare en gingen weer terugge. Ok Willem hevig dreeien met de sleutel en drukken en schoeven tegen de deure, maar gien beweging in te kriegen, hee was en bleef potdichte. Ze wollen toch in huus en bekeken woar ze ut beste konden inbrèken. De keuze viel op ut doucheraam. Hier gingen ze mee aan ut slopen. Ut mos ok nog zachies gebeuren, anders menen de beuren dat d’r inbrekers waren. Ut was un hele klus, want Jan was bange veur inbrèkers en had alles heel goed beveiligd. Wat bint ze doar nog un tied mee bezig ewes! Maar ja ut lukken toch. Wat un gedonder was dat toch. Jan en Willem kregen ut raam d’r uut en toen konden ze eindelijk noa un uurtje gemartel noa binnen toe. Direct liep Jan noa beneden toe um te zien wat d’r noe was met die rotdeure. De man zag al gauw wat d’r an de hand was. Ze hadden un grote hond um te logeren. Een van de kinderen wol dat graag. De hond had oaveral an zitten te snuffelen en had bie de deure met de onderste veiligheidskrappe zitten speulen. Hierdeur was de deure op slot egoan. Allemoal gingen ze noa binnen en heb samen nog effen koffie edronken. Wat later gingen ze eindelijk ieder noa hun eigen berre. Ze heb heerlijk esloapen. En de hond, die kreeg wat moppers en mos de rest van de logeertied in ut achterhuus deurbrengen. Ze vonden ut risico te groot.

Goed goan,
Martien,
de Platschriever uut Loenen

Hoe goed ie oe vuult bepaal ie zelf

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215959_thuiszorg.jpg

Thuiszorg Oost-Gelderland schaalt zorg af en bereidt voor op code zwart

REGIO - De zeven organisaties voor thuiszorg en ouderenzorg (VVT) in Oost-Gelderland gaan hun zorgverlening drastisch verminderen en trekken samen op in het plaatsen van patiënten uit het ziekenhuis. Tegelijkertijd wordt het scenario voorbereid waarin alleen nog de minimaal noodzakelijke zorg wordt verleend.

0215316_Bibliotheek.jpg

The Masked Reader in bibliotheek

REGIO - Het bekende televisieprogramma The Masked Singer krijgt een concurrent: The Masked Reader. Welke gemaskerde auteurs lezen binnenkort voor uit hun eigen werk? Bibliotheek West-Achterhoek heeft 15 bekende auteurs bereid gevonden om als Masked Reader deel uit te maken van een unieke wedstrijd.

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

0215338_Vrachtwagens.jpg

Eerbeek-Loenen wil overlast pendelverkeer aanpakken

EERBEEK - De Industriekern Eerbeek Loenen wil de overlast van pendelverkeer van en naar industrie in Eerbeek op korte termijn aanpassen. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden.

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0215763_Erelid_BMK.jpg

Gerard Gerritsen benoemd tot erelid Brummens Mannenkoor

BRUMMEN - Gerard Gerritsen is benoemd tot erelid van het Brummens Mannenkoor. Gerard is al 38 jaar lid van de vereniging en maakte in die tijd langdurig deel uit van het Bestuur en de Muziekcommissie. Hierin, maar ook daarna, had Gerard een belangrijke stem bij de besluitvorming binnen de vereniging.