Eerbeek-Loenen wil overlast pendelverkeer aanpakken

0215338_Vrachtwagens.jpg
.

EERBEEK – De Industriekern Eerbeek Loenen wil de overlast van pendelverkeer van en naar industrie in Eerbeek op korte termijn aanpassen. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden.

Pendelverkeer is het transport van opleggers dat plaatsvindt tussen de verschillende bedrijven in Eerbeek en Loenen, door middel van pendeltrucks. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat (het materieel van) de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden. Volgens inwoners rijden de pendels vaak op nachtelijke uren door Eerbeek, buiten de toegestane (venster)tijden. Een aantal inwoners maakte meerdere malen melding bij de bedrijven hierover. Helaas heeft dat nog niet geleid tot verbetering.

Met de komst van het Logistiek Centrum Eerbeek (LCE) en ontwikkelingen als elektrificatie van de pendeltrucks, wordt voor de langere termijn een verbetering van het pendelverkeer voorzien. Wanneer de pendeltrucks op elektriciteit rijden, zorgt dit voor minder uitlaatgassen en minder geluidsoverlast, wat positief bijdraagt aan de leefbaarheid. Dit biedt de inwoners van Eerbeek een mooi toekomstperspectief.

In de stuurgroep van is Eerbeek-Loenen begin november besloten om de overlast van het pendelverkeer nu al aan te pakken, vooruitlopend op de komst van het LCE en de elektrificatie van de pendeltrucks. De Industriekern Eerbeek Loenen (IKEL) heeft toegezegd om op korte termijn te starten met een verdere analyse van de overlast, gevolgd door het opstellen en uitvoeren van concrete maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.