dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeCultuurRobin Borneman mét band bij Podium Doesburg

Robin Borneman mét band bij Podium Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 16 oktober om 20.00 uur is Robin Borneman eindelijk te bewonderen bij Podium Doesburg. Zijn concert werd in coronatijd verschillende keren verzet en verschoven, maar gaat nu definitief door. Er is één groot verschil: Borneman komt niet alleen, maar brengt zijn complete vijfmansband mee.

De start van Bornemans muzikale loopbaan was opmerkelijk. Via een Tom Waits-cover op YouTube werd hij ontdekt door de Amerikaanse hardrockformatie Trans Siberian Orchestra. Die band lijfde hem in en Robin Borneman werd in de VS bekend als frontman en zanger van één van de grootste stadionacts. In Nederland blies hij dit jaar in de talentenjacht We Want More de jury compleet van de sokken met zijn versie van Soldier On van Di-rect. Hij won hij talentenjacht met een maximale score. Met het album Folklore III: The Cradle Tree, voltooide Borneman in 2019 het drieluik Folklore, waarvan deel I en II al in 2015 en 2017 verschenen. Deze poëtische folk- en roots-trilogie vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij allerlei beproevingen, leert hij afscheid te nemen en lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. De persoonlijke teksten gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.Vanaf eind oktober gaat Borneman weer enkele maanden op tournee door de VS, waar hij in grote stadions soms meerdere shows per dag speelt. Voor de echte fans is hij voor die tijd, mét band, nog te zien en te horen in Doesburg. Tickets kosten 14,50 euro en zijn te koop via de website.

Foto: Willem Melssen Fotografie

www.podiumdoesburg.nl

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

0216167_Kerstworkshop_edt.jpg

Kerststuk maken in de Kruiskerk

EERBEEK - In de Kruiskerk in Eerbeek worden drie workshops gehouden waarin de deelnemers een origineel kerststuk maken. In verband met de nieuwe maatregelen zijn de avondworkshops verplaatst naar een ander tijdstip. Er zijn nu workshops gepland op vrijdag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 18

0215874_Deel_opbrengst_zwerfafval_klas_1b_-_Aeres_VMBO_Velp_adopteert_eigen_wijk_om_zwerfafval_op_te_ruimen.JPG

Aeres VMBO Velp gaat zwerafval opruimen in eigen wijk

VELP - Challenge ‘De schone wijk’ gaat van start. In samenwerking met de gemeente Rheden, die grijpers en afvalzakken levert, adopteren docenten en vmbo-leerlingen van Aeres VMBO Velp de wijk rondom de Velpse school. Dit houdt in dat de school verantwoordelijk wordt voor het opruimen van zwerfafval aldaar.

0216317_Hennep.jpg

Drugsafval gedumpt in Cortenoever

BRUMMEN - In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november is aan de Cortenoeverseweg te Brummen een aantal vuilniszakken met afval gedumpt. Vermoedelijk zijn deze afkomstig van een hennepkwekerij.